Het is weer bijna zo ver: “de dag van de liefde” oftewel… Valentijnsdag. Voor de een misschien een tikkeltje overrated, voor de ander dé dag van het jaar waar ze naar uitkijken. Aangezien het in 2021 op een zondag valt, heb je dus de gehele dag vrij. Weet jij al wat je met je lover gaat doen? Nog niet? Geen zorgen girlies, want wij hebben een paar romantische ideetjes voor je!

Love, Rosie FEM FEM

Uitwaaien aan zee

Vooral in deze tijd is het lastig om een leuke activiteit te doen met zijn tweetjes. Je kunt niet even naar de spa of naar de dierentuin, dus moet een beetje creatief te werk gaan. Gelukkig kunnen we een strandwandeling bijna elke dag van het jaar wel doen, en ook in de winterperiode is het erg lekker om even uit te waaien en te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Ga met je lover een heerlijk stukje wandelen op het strand. Je kunt tegenwoordig bij de hippe strandtentjes ook koffietjes, warme choco en eten afhalen. Dat maakt je wandelexperience over het strand nog net een tikkeltje leuker.

Mocht het niet te hard waaien kun je ook altijd nog een kleine picknick doen. Neem een kleedje en wat hapjes en drankjes mee en je hebt zo een speciaal moment gecreëerd. Daarnaast is het samen struinen over de duinen en daarbij kijkend naar de zee toch mega romantisch? Wij zijn om!

Romantisch (box) diner

Nu, eigenlijk meer dan ooit, is een romantisch gangen diner thuis de ideale valentijnsdate. In plaats van het plaatsnemen in een restaurant kun je deze setting ook thuis creëren. Misschien heb je nog wel wat leuke lichtslingers, lampjes en/of decoratie liggen. In plaats van zelf een diner te koken kun je er ook voor kiezen om de ondernemers nog een beetje helpen.

Bestel een heerlijke (valentijnsthema) box bij een van de lokale restaurants of café’s. Kleed jezelf mooi aan, zet een muziekje op de achtergrond aan, neem er een wijntje bij en tover het gekochte valentijnscadeau tevoorschijn. Dan rest alleen nog een goed gezelschap voor een prachtige avond.

@giphy

Film marathon

Zijn je lover en jij niet zo van de uitbundige valentijnsgebaren- en of dates, maar wil je deze dag wel iets leuks doen? Grote kans dat het dit weekend nog koud en guur weer is.. De oplossing? Een moviemarathon met snacks, héél véél snacks. Aangezien we niet naar de bioscoop kunnen, brengen we het bioscoop gevoel maar in huis. Zo kun je o.a. een te gekke popcornmachine cadeau doen, waar je direct samen kunt genieten van de lekkerste zoute en zoete popcorn.

Alleen nog dekens, kussens, kaarsen en alcohol en you are ready to go. Als we een suggestie mogen doen? De Harry Potter-serie beschikt over 8(!!) films. Daar zijn jullie de zondag wel zoet mee..

Schaatsen

Nu het kwik aardig gedaald is met nog vele koude nachten voor de boeg, heeft een laagje ijs veel kans om te groeien. Dit is het moment waar schaatsliefhebbers op zitten te wachten: de ondergelopen weilanden worden weer omgetoverd worden tot schaatsbanen. Het leuke aan schaatsen is dat je kunt lachen om elkaars pogingen om niet te vallen, maar ook kom je letterlijk dichter tot elkaar als je je staande houdt, door je aan je partner vast te klampen.

Een warme choco en een stukje appeltaart achteraf doet wonderen. Doe eens wat anders met Valentijnsdag en trek je stoute schoenen (schaatsen) aan. Veel plezier gegarandeerd!

Glühwein route

De nieuwe hype van deze winter: wandelen onder het genot van Glühwein, ook wel ‘glühwandelen’ genoemd. Want, why the hell not? Wellicht heb je bij de steden in jullie buurt ook een glühweinroute die je kunt lopen, maar ben je toevallig woonachtig in of rondom Amsterdam? Dan ben je hier aan het juiste adres. Veel plaatselijke barretjes en café’s doen mee, dus je kun het vrijwel overal halen. Met zijn tweetjes door Amsterdam slenteren met in de ene hand een stukje taart, en in de andere een warme glühwein. Oja, en je grote liefde natuurlijk. Wat wil je nog meer op deze dag?

Wil jij liever een van je vriendinnen deze dag in het zonnetje zetten en laten zien hoe dankbaar je bent voor jullie vriendschap? No problemo, uiteraard kun je ook een prachtig cadeau voor je vriendin kopen! Deze dag staat dan wel in het teken van liefde, maar welke liefde dat ook is, maakt natuurlijk helemaal niks uit!

Ga je deze dag single door? We got you girl, met deze tips maak jij er ook een feestje van!