Met z’n allen hebben we natuurlijk alle afleveringen van Bridgerton volop gebingewatched. We waren natuurlijk allemaal druk aan het raden wie nou Lady Whistledown was en wat er zou gebeuren met Daphné en Simon. Maar hierdoor zijn er misschien best wel wat leuke easter eggs die je over het hoofd hebt gezien. Benieuwd wat je gemist hebt? Lees dan snel verder! *Pas op spoilers*

bridgerton FEM FEM
@bridgerton

1. De muziek

Klonk die muziek tijdens die prachtige scenes jouw ook zo bekend in de oren? Dat kan kloppen! De muziek die namelijk in de scenes van de balfeesten zijn gebruikt, zijn namelijk helemaal uit deze tijd. Niks geen oude echte klassieke muziek, nee, nummers van nu in een klassiek jasje. Nummers die gebruikt zijn, zijn onder andere Thank U, next van Ariana Grande, Bad Guy van Billie Eilish en Wildest dreams van Taylor Swift. Zullen we hier in het tweede seizoen nog meer van gaan horen?

2. Bijen

Misschien is het je opgevallen, misschien niet. Maar in alle afleveringen zijn er geregeld bijen te zien. Deze kun je bijvoorbeeld spotten op de deurknoppen, in een haarspeldje van Eloise en in de vensterbank in de laatste aflevering. Nu denk je misschien, waarom bijen? Dit is een hint naar het boek. In de boeken wordt er namelijk verder ingegaan op de dood van Edmund Bridgerton, de vader van Daphné. Zijn dood werd in het boek namelijk veroorzaakt door een bijensteek.

3. De identiteit van Lady Whistledown

Op Twitter kwam Lady Whistledown herself met de vraag of kijkers de hint in de allereerste aflevering voor de identiteit van de schrijfster hadden opgemerkt. Heel veel foute antwoorden werden gegeven, maar nu het goede antwoord! In de allereerst scene van Penelope is zij namelijk te zien met een enorme veer, deze staat natuurlijk voor de ganzenveer waarmee het roddelblaadje mee wordt geschreven. Ook bij de eerste ontmoeting van Daphné en Simon is Penelope in beeld, allemaal hints naar haar echte identiteit. We hadden het dus al sinds aflevering 1 kunnen weten!!

4.  Koningin Charlotte

In het echte oude Engeland was er maar weinig diversiteit te zien, toch hebben de makers van Bridgerton ervoor gekozen juist te kiezen voor een hele diverse cast. Mede daarom is er gekozen voor Golda Rosheuvel als de actrice voor koningin Charlotte. Maar dit is niet alleen om de diversiteit in de serie te vergroten. Historici geloven dat de echte koningin uit het oude Londen ook Afrikaanse roots had.

@bridgerton
@bridgerton

5. De blauwe jurken van Daphne

In de eerste afleveringen van de serie zien we dat Daphne alleen maar prachtige blauwe jurken draagt. Volgens de makers is dit om te laten zien dat zij op dat moment nog in haar onschuldige fase zit. Wanneer ze getrouwd is veranderen de kleuren en krijgen we een meer rijkere stijl te zien bij de actrice. Ze ontwikkelt zich tot een getrouwde vrouw met haar eigen sterke ideeën, hier hoort ook een andere stijl bij, vertelt Ellen Mirojnik, de kostuumdesigner.

bridgerton5 FEM FEM
@bridgerton

6. De broche van Simon

In de serie is Simon altijd te zien met zijn goud-groene broche. Later krijgen we meer te weten over zijn jeugd en dat zijn moeder is overleden. De broche is van zijn moeder geweest en hij draagt deze dus ook als eerbetoon aan haar.

bridgerton
@bridgerton

Lees ook: zo ontdekte Nicola Coughlan de identiteit van Lady Whistledown