Tijdens het kijken van de serie Bridgerton was iedereen bezig met die ene vraag: wie is toch die Lady Whistledown? En niet alleen de kijkers waren hier druk mee, ook de acteurs zelf. Tot het allerlaatste moment wist nog bijna niemand wie deze mysterieuze schrijfster was. Dit is hoe Nicola Coughlan (34) de identiteit van Lady Whistledown ontdekte.

bridgerton2 FEM FEM
@bridgerton

Lady Whistledown

In de serie is lady Whistledown eigenlijk een beetje de storyteller van de gebeurtenissen in het oude Londen. Om de zoveel tijd brengt zij een boekje uit waar alle nieuwe ‘gossip’ in staat. Wanneer het boekje uitkomt is de hele stad hier druk mee, wat er in staat kan namelijk je complete reputatie schaden of juist omhoog halen. Het is voor de bewoners van de stad echter onduidelijk wie hier nou precies achter zit.

Online forum

Tijdens ‘The Netflix Afterparty’ worden de sterren uit de grootste Netflix-titels ontvangen door David Spade (56), Fortune Feimster (40) en London Hughes (31). In dit programma heeft de Bridgerton-cast alle grote geheimen van het programma onthult. Actrice Nicola Coughlan, Penelope in de serie, vertelde hoe ze ontdekte wie Lady Whistledown was. Terwijl de rest van de cast nog in spanning was over de identiteit van de grootste roddeltante van de stad, is Nicola zelf op onderzoek uitgegaan. Normaal zou de cast alleen weten wie Whistledown was door het lezen van de boeken. “Ik wilde alles weten over de boeken en de personages. Ik was al bezig met lezen, maar de informatie kwam niet snel genoeg. Dus ik ontdekte het op Reddit of zo.” vertelt de actrice. Niet alleen kwam ze erachter wie Whistledown was, ze kon zich ook meteen gaan voorbereiden. ”Las ik dat verkeerd? Ik sprak Chris, de showrunner, en vroeg: ‘Ben ik Whistledown?’ En hij zei ja.”

Nog meer inside info

Ook Phoebe Dynevor vertelt over haar avonturen tijdens de opnames. Vooral over aflevering 6, die bekend staat als de ‘seksafleving’. Tijdens de opnames was het zo warm dat de acteurs tussen de steamy scenes door alleen in slippers en badjas rond konden lopen. Tijdens de opnames werden, in het kasteel waar de aflevering werd opgenomen, ook nog steeds rondleidingen gegeven. Hierdoor ontstond een hilarische ontmoeting met toeristen. “Ik liep een wc binnen in mijn ochtendjas, mijn haar los en lijkbleek – want dat ben ik”, lacht Phoebe. “En toen liet ik een gezin toeristen enorm schrikken. Ze dachten dat ik een geest was.”

Lees ook: hoe Shonda Rhimes bedacht om van Bridgerton een serie te maken