De Spanjaarden doe het uitermate goed met hun series op Netflix. We noemen een Casa de Papel wat enorm veel wordt gebinged, Élite en de nieuwe Spaanse serie Alta Mar. Nou hebben we wederom weer een tip van de Spanjaarden wat op IMDb al een score heeft van 8,2 door vele ook al wordt gezien als de nieuwe Orange is the New Black.

spaanse serie FEM FEM

Bankhangen doe je met deze serie

Op Netflix is de ‘Vis a Vis’ ook te vinden onder de naam Locked Up en wordt gezien als een ietwat extremere versie van Orange is the New Black. Actrice Maggie Civantos speelt de rol van Macarena Ferreiro, een vrouw die terecht komt in een vrouwengevangenis terwijl ze naar eigen zeggen onschuldig is. Ze krijgt een straf van zeven jaar, maar zegt tegen haar ouders dat ze weg is op vakantie.

Ze komt terecht in een wereld die ze niet kent en tijdens haar eerste nacht ervaart ze hoe slecht het er aan toe kan gaan in de bajes. Ze komt er vrij snel achter dat haar celgenoot op gruwelijke wijze is vermoord tijdens haar eerste overnachting maar langzamerhand komt ze er steeds beter achter wat het gevangenisleven inhoudt. Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen:

Kijk ook overigens naar de nieuwste toevoegingen op Netflix deze maand.