Het nieuws over Bridgerton houdt maar niet op. Al eerder kwamen we erachter wie de real-life partners zijn van de hoofdrolspelers. Maar er was ook minder leuk nieuws. Afgelopen week moesten we verwerken dat onze favoriete Bridgerton-ster niet meer terug gaat keren in het nieuwe seizoen. *huilie* Nu blijkt dat de serie hem niet het minste bedrag heeft geboden om een aantal afleveringen terug te komen. Toch heeft hij dit afgeslagen, waarom? Wij vertellen je er alles over.

@bridgerton
@bridgerton

Regé-Jean niet in seizoen 2

Al eerder werd duidelijk dat onze favoriete Duke of Hastings niet terug zal keren in het tweede seizoen van de populaire Netflix-serie. Het stond al voordat seizoen 1 begon vast, dat de Duke niet meer in het tweede seizoen te zien zou zijn. Elk boek focust zich namelijk op 1 van de kinderen van de familie Bridgerton, in het eerste seizoen was dit Daphne. In het nieuwe seizoen zal Anthony centraal staan. In het verhaal blijven Simon en Daphne wel getrouwd, maar Simon zal niet meer on-screen te zien zijn.

@bridgerton
@bridgerton

Waarom keert the Duke niet terug?

De acteur heeft voor het eerste seizoen getekend, met de wetenschap dat hij niet terug zou keren in het tweede seizoen. Dit was ook zijn plan en misschien wel de reden waarom hij ook in het eerste seizoen te zien was: “Het voelde interessant omdat het een miniserie was, voor mijn gevoel. Ik kon binnenkomen, mijn bijdrage leveren en daarna zou de Bridgerton-familie zonder mij verder kunnen, ” vertelt hij. Volgens bronnen wil de acteur zich meer gaan richten op zijn carrière als filmster.

Gastrol

Hij wil zich waarschijnlijk zo erg focussen op zijn carrière, dat hij een enorme deal afwees. Volgens The Hollywood Reporter kreeg de acteur de kans om toch in het seizoen te zien te zijn. Simon Basset zou dan een gastrol krijgen voor drie tot vijf afleveringen Hij zou hiervoor wel 50.000 dollar per aflevering aangeboden krijgen, toch sloeg hij dit aanbod af. “Ik kijk wel enorm uit naar het tweede seizoen van Bridgerton, ik hoop dat ze de wereld blijven veroveren. Maar er zit echt waarde aan het afronden van deze verhalen en je daaraan houden.”

Nee Simon, er zit echt waarde aan het verhaal als jij blijft.. Maar goed, dat is helaas niet meer mogelijk 🙁

Lees ook: Bridgerton’s Phoebe Dynevor vertelt: dít was de moeilijkste scene om te filmen