Inmiddels hebben zo’n 63 miljoen mensen de populaire serie Bridgerton gezien. En wij begrijpen maar al te goed dat de serie zo populair is, niet alleen door de knappe koppen die voorbijkomen, maar ook door de taboes die de serie bespreekt. De taboes zorgden er wel voor dat er ook voor de acteurs moeilijke scènes waren om te filmen. Phoebe Dynevor (Daphne) vertelt er alles over.

Bridgerton-Simon-Daphne-1609246013-1024x576
@bridgerton

Taboes in Bridgerton

In Bridgerton worden verschillende taboes besproken en is er ook veel diversiteit te zien. Hier is ook Phoebe zelf ontzettend trots op, vertelde ze aan Glamour UK ‘If we’re not seeing ourselves reflected in art, then we’re not going to engage with it, and that’s what’s so brilliant about Bridgerton.’ Ze is vooral ook trots op het feministische karakter van leading lady Daphne. Volgens de actrice bepaalt ze zelf hoe ze haar leven leeft en is ze feministisch, zonder hier teveel nadruk op te leggen.

Moeilijkste scène

Een ander taboe dat in de serie wordt meegenomen is de manier waarop de serie seks representeert. ‘Het laat op een mooie manier zien hoe Daphne zichzelf en haar seksualiteit aan het ontdekken is.’ Ook de manier waarop de scènes werden gefilmd ging voor Phoebe heel anders dan ze gewend was.

Niet door zomaar wat te doen, zoals in eerdere series, maar met een gehele choreografie, zodat ze precies wist wat er ging gebeuren. ”It really frees you up, because there isn’t that weird thing of, ‘Oh, what’s he going to do now?” Toch zaten er ook scenes bij die best een uitdaging waren om te filmen. ”The hardest were the ones on my own that were sexually driven, because there’s no one to vibe off.” Hierin refereert ze aan de scenes waarin ze haar eigen lichaam meer en meer begint te ontdekken.

@bridgerton
@bridgerton

Opnames tweede seizoen?

Afgelopen week postte Luke Newton (Colin) een foto op zijn Instagram met de tekst ‘The boys are back in town.’ Veel fans maakten hieruit op dat de acteurs aan het filmen waren voor het tweede seizoen van de serie. Helaas werd hier snel door een van de andere castleden op gereageerd. Helaas moeten we dus nog even wachten op het nieuwe seizoen van de serie. Luke veranderde daarna snel de tekst met een extra hashtag, namelijk #throwback #season1.


Lees ook: 6x de belangrijkste easter eggs die jij hebt gemist in Bridgerton