Waar jullie aan het begin van de relatie nog een stelletje konijnen waren die elkaar drie keer per dag besprongen neemt dit naarmate jullie langer samen zijn af. Na een lange dag werken heb je meer zin om een dutje te doen in je partner’s armen dan in een hete vrijpartij. Misschien maak je je hier zo nu en dan ook druk om, maar dit is nergens voor nodig! Het kan zelfs een goed teken zijn. Een betere relatie zorgt namelijk voor minder seks.

Een bindmiddel tussen jou en je partner

Vrijen met je partner is eigenlijk een soort bindmiddel omdat het voor een connectie tussen jou en je partner zorgt. Dit blijkt dan ook uit veelvuldig onderzoek. Als je elkaar al voor langer dan tien seconden zoent, helpt het om elkaar aantrekkelijker en liever te vinden. That being said, zijn hier onze beste zoentips om goed te leren zoenen.

En hoewel jullie nog af en toe lekker aan elkaar friemelen neemt de seks wel af, en wordt het een stuk minder belangrijk (lees: aanwezig) naarmate de relatie vordert.

Zorgt een betere relatie voor minder seks?

Volgens seksuologe Esther Perel zorgt een betere relatie voor minder seks én is dit erg logisch. Dit komt juist omdat jullie relatie sterk en goed is. In een gezonde relatie (deze 10 tekenen verklappen het) praat je veel met elkaar waardoor je geestelijk op hetzelfde level zit. Jullie band wordt hierdoor erg vertrouwd. Misschien wel iets té vertrouwd. Die te grote emotionele intimiteit kan roet gooien in jullie hete seksleven.

Ondanks dat het dus heel normaal is, kan je het nog steeds vervelend vinden dat jullie in een seks-sleur zijn beland. En je hoeft hier ook zeker geen genoegen mee te nemen! Je zou zelf voor wat meer spice in de slaapkamer kunnen zorgen met deze tips om het spannender te maken in de slaapkamer. Kijk of je een beetje buiten je comfort zone kunt treden en probeer bijvoorbeeld samen een nieuw speeltje. Niets is te gek!

Lees ook: Dit zijn de negatieve gevolgen van weinig seks voor je lichaam