Met Pasen in het vooruitzicht en Koningsdag enkele dagen later wilde we het vandaag even hebben over andere feestdagen. Namelijk de bizarre feestdagen die daadwerkelijk bestaan maar die jij wellicht nog niet kende en ook waarvan we ons afvragen waarom ze überhaupt bestaan, maar dat terzijde. Hier komen ze:

Feestdagen FEMFEM

1. Wereld Fetish Dag

Op de derde vrijdag van het jaar kunnen we ook wel de dag van de opwinding noemen. Het is dan namelijk Wereld Fetish dag en dus de dag om vreemde hobby’s en obsessies te bejubelen.

2. Pindakaas Dag

Pindakaas mag elke dag wel maar ga vooral 24 januari, nationale pindakaasdag, voor een extra dikke laag op je brood.

3.  Pi-dag

Pi wattes? Kijk, hier zit wat achter want door de Amerikaanse schrijfwijze van 14 maart krijg je: 3/14 en laat dat nou net de driecijferige benadering zijn voor pi. Econometrie studenten, deze dag is voor jullie.

4. Breng je Tupperware terug naar je ouders- dag

Elke keer kreeg jij van je ouders weer iets lekkers mee in een bakje Tupperware wat er dus voor zorgt dat jouw kasten uitpuilen van alle soorten en maten Tupperware. Volgens mij is deze nog niet helemaal officieel maar supermarktketen PLUS bedacht hier wel iets leuks op, namelijk: /Breng je Tupperware terug naar je ouder’- dag. Wij zijn wel fan hoor, jullie?

5. ‘Fiets naar je werk’-Dag

Kijk, als je dagelijks meer dan een uur in de auto zit is dit absoluut niet ideaal maar als het kan, pak 10 mei dan je fiets naar werk. Goed voor jou en goed voor het milieu.

6. Dag van de Komkommer

Op 1 Juli gaan we even een dag stilstaan voor onze groene vriend, de komkommer. Mocht je denken dat dit heel random is, nou, nee. Deze dag staat in de teken van ‘komkommernieuws’ wat eigenlijk inhoudelijk niet zo relevant is maar nieuws is waarmee je je dag vult. Weet je wat wij zeer toepasselijk vinden bij de dag van de komkommer? Een fles gin en wat tonic.

7. Comic Sans Dag

Op 7 juli is de dag van het lettertype ‘Comic Sans MS’. Het is een dag waarop we het guitige lettertype in het zonnetje zetten. Er zijn een hoop haters op deze lettertype want met vind dat het een kinderachtige uitstraling heeft, maar toch is het ook weer geliefd als ze een feestdag hiervoor hebben.

8.  Niet-Winkel Dag

Een shop stop dag. Een vrije dag voor jouw pinpas. En weet je wie je hier ook ontiegelijk gelukkig mee maakt? Je bankrekening.

9. Internationale Dag van de Ninja

Op 5 december is het de dag van de ninja. Dit is ontstaan door de film van Tom Cruise genaamd The Last Samurai wat op 5 december, 2003 uitkwam. Hoe vier je Ninja Dag? Nou heel gewoon eigenlijk, je trekt je ninja pak aan en rent wild door de straten of je zet foto’s online van jezelf in een ninja outfit. Dit klinkt super logisch toch…

10.Wereld Orgasmedag

Ahh kijk, een feestdag waar mensen vast dol op zijn (en wat eigenlijk elke dag fijn zou zijn). Op 21 december wordt iedereen gestimuleerd één of meerdere orgasmes te hebben. Omdat orgasmes niet alleen goed zijn voor je geest en lichaam, maar in dit geval denken ze de wereldvrede te bevorderen. Al die miljoenen of miljarden orgasmes moeten ervoor zorgen dat er een enorme hoeveelheid positieve energie in de lucht hangt. Proberen dan maar?

Over feestdagen gesproken, we hebben nog een aantal tips voor Pasen