screenshot 2021 02 16 at 152721

6x aantrekkelijke kenmerken die niks met het uiterlijk te maken hebben

Body & Mind26 feb 2021, 12:58 doorNathalie Elenbaas
Iedereen is mooi op zijn eigen manier, een uitspraak die we vaak horen. En het is echt zo. Want het is niet alleen uiterlijk wat iemand aantrekkelijk maakt. Hier komt een stuk meer bij kijken en geloof ons, de binnenkant is een stuk belangrijker dan de buitenkant. Wij geven je 6 kenmerken die jouw ongelofelijk aantrekkelijk maken.
screenshot 2021 02 16 at 152721
@riannemeijer Instagram

1. Vriendelijkheid

Niks is prettiger dan kijken naar iemand met een lach op zijn/haar gezicht. Dit straalt niet alleen vriendelijkheid uit, maar ook positiviteit . En zeg nou zelf, een lach is veel leuker om naar te kijken dan een chagrijnig gezicht. Vriendelijkheid is heel aantrekkelijk, doe bijvoorbeeld vaker een goede daad. Help de oude buurvrouw met boodschappen doen of haar tuin, bijvoorbeeld. Dit zegt veel over wie je bent als persoon en laat zien dat je er voor anderen wil zijn. Een goede woordkeuze is ook heel belangrijk om vriendelijk over te komen.

2. Zelfvertrouwen

Ken je de film I feel pretty ? Dan hoeven we je vast niet meer uit te leggen waarom zelfvertrouwen ontzettend aantrekkelijk is. Het maakt niet uit hoe je eruitziet, een gezonde dosis zelfvertrouwen gaat niemand kwaad doen. Weest trots op jezelf en je prestaties. Dit straalt positiviteit uit en laat zien dat je in jezelf gelooft. Anderen nemen dit gevoel over, wat je instantly een stuk aantrekkelijker maakt.

3. Ambitie

Ook ontzettend aantrekkelijk is ambitie . Iemand die er alles voor doet om zijn/haar doelen te bereiken en altijd een stapje harder zet dan de rest, wow. Dit is zeker stukken aantrekkelijker dan iemand die geen doelen heeft en altijd als een zoutzak op de bank blijft liggen. Begrijp ons niet verkeerd, de doelen hoeven niet groot te zijn, ze moeten er voor jou toe doen. Je kunt doelen hebben op allerlei vlakken, bijvoorbeeld op je werk, je sociale leven, familie, hobby's of relatie.

4. Aandacht

Oprechte interesse in een ander, waar maak je dat nou nog mee? Tegenwoordig moet alles snel snel snel en geven we nog maar weinig tijd en aandacht aan een ander. Terwijl dit juist ontzettend aantrekkelijk is. Het voeren van een goed gesprek waarin je echt luistert naar de ander, geeft de ander het gevoel dat hij/zij gehoord en begrepen wordt. Leg je telefoon dus even uit het zicht en geef al je aandacht aan de ander.
aandacht
@focusmovie

5. Humor

Met elkaar lachen of de ander aan het lachen kunnen maken. Dit is ontzettend belangrijk in (romantische) relaties. Uit onderzoek blijkt ook dat lachen ontzettend gezond is en ervoor zorgt dat je je beter gaat voelen. Humor brengt dus veel positieve emoties met zich mee, die ervoor zorgen dat jij gelijk een stuk aantrekkelijker wordt.

6. Intelligentie

Intelligentie is een enorme factor in aantrekkelijkheid . Een goed gesprek kunnen voeren met elkaar waar je echt iets aan hebt is ontzettend aantrekkelijk. Intelligentie is natuurlijk voor een deel genetisch bepaald, maar je kunt jezelf altijd blijven ontwikkelen. Dit past ook weer bij het puntje ambitie. You go girl!