schermafbeelding 2021 04 01 om 103413

Zo verzorg jij het beste jouw zwangere buik

Body & Mind05 apr 2021, 7:00 doorLois Kievietsbosch
Gefeliciteerd je bent zwanger! Die negen maanden zullen gegarandeerd onwijs leuk, bijzonder en spannend zijn. Maar hoe zorg jij nou het beste voor die prachtige babybumb? Hieronder wat tips en tricks voor een goede verzorging van je huid gedurende jouw zwangerschap.
schermafbeelding 2021 04 01 om 103413
@unsplash

Striae

Gedurende een zwangerschap is het volkomen normaal dat je last krijgt van striae. Je huid rekt in een korte tijd onwijs snel op, waardoor er dus een tijgerprintje op je buik en/of heupen ontstaat. Leuk, is dit zeker niet. Verminderen is een optie. Onthoud wel dat iedere zwangerschap goede en slechte dagen met zich meebrengt. Dus voel je je soms rot over je geïrriteerde huid, neem dan een momentje voor jezelf en bedenk eventjes dat er zich een bijzonder proces afspeelt in jouw buik.

Scrubben

Scrub je huid 1 a 2 keer per week . Naast die bolle buik, is het ook erg belangrijk om andere delen van je lichaam, gedurende een zwangerschap, goed te onderhouden. Scrub daarom ook goed je heupen, dijen en borsten mee. Dit zijn namelijk de meest gevoelige plekjes van je huid en de meest makkelijke slachtoffers van striae. Voorkom die snerpen, door er gewoon lekker op los te scrubben.

Huidverzorging

Een goed verzorgingsproduct voor je buik is zo verkeerd nog niet. Check daarom altijd de verpakking of er Stretch mark control opstaat. Dit betekent namelijk controle over jouw striae. Breng het verzorgingsproduct of de olie 2 tot 3 keer per dag aan, pak even wat momentjes voor jezelf en je nog ongeboren kindje. Douchen? Niet te vaak en absoluut niet te heet .

Voeding

Let een beetje op je voeding. Door al die hormonale schommelingen ben je natuurlijk snel geneigd om naar een zak chips te grijpen of die gehele chocoladereep op te eten. Een gezond voedingspatroon is niet alleen beter voor jou, maar ook voor die kleine koter die in je buik groeit. Tip: drink veel water! Water voert namelijk gifstoffen af en voorkomt puistjes of andere oneffenheden. Dus water kan zeker geen kwaad.

Zonnen

Kijk wel even uit met zonnen. De kans op irritaties over het gehele gezicht of de buik, ook wel een zwangerschapsmasker genoemd, is groter bij vrouwen die zwanger zijn. Dit komt door de hoeveelheid hormonen die worden aangemaakt, in combinatie met de hoge concentratie UV-straling. Dit maakt de huid wat weker, hierdoor ben je vatbaarder voor huidirritaties. Mocht je nou al last hebben van zo’n zwangerschapsmasker? No worries, het masker trekt geleidelijk aan weg na je bevalling, maar kijk vooralsnog toch wel een beetje uit!