Van Bubble Tea of Boba heb je vast wel eens gehoord. Dit drankje uit Taiwan is ook in Nederland een echte topper en maakt met zijn leuke uiterlijk het perfecte zomerdrankje! Het heerlijke verfrissende goedje en het poppen van de bubbels maken drinken tot een echte ervaring. In dit artikel laten we je drie manieren zien om zelf Bubble Tea te maken!

bubble tea fem fem
@pinterest

Bubble Tea

Mocht je nou nooit gehoord hebben van Bubble Tea, geven we je wat achtergrond informatie. De originele Taiwanese Bubble Tea is gemaakt van thee, melk, vruchtensiroop en tapioca parels. Tapiocaparels worden gemaakt van cassavewortel en zijn daarom vrij smaakloos van zichzelf. Het gaat hier dus puur om de textuur en de vrolijke look. Wanneer je deze zwarte parels kookt, worden ze chewy, zoals gummybeertjes. Je kunt deze parels zelf maken, maar dit is een heel gedoe. Haal ze daarom gemakkelijk en voor minder dan 2 euro bij de toko of Oriental! Vergeet ook geen wijde rietjes te kopen om ze op te kunnen eten!

Recept 1. Bubble Milk Tea

De Taiwanese klassieker Bubble Milk Tea maak je als volgt. Zet een sterke kop Engelse zwarte thee en laat het afkoelen. Voeg gecondenseerde melk of sojamelk toe en meng het met de thee. Kook de tapiocaparels volgens de verpakking (dit kan soms wel 20 tot 40 minuten duren, dus doe dit wanneer je de tijd hebt!). Vul een kwart van een groot glas met de parels, voeg ijsblokjes toe, giet het melk-theemengsel in het glas en voilà!

bubble tea fem fem
@pinterest

Recept 2. Fruity Bubble Tea

De originele Bubble Milk Tea is iets waar je van moet houden. Mocht dit niet het geval zijn, hebben we nog een andere zoetere en fruitige optie voor je. Je maakt dit met sterke groene thee, melk, vloeibare honing en gepureerd fruit naar keuze! Mix al deze ingrediënten in een blender of met een staafmixer en voeg er de gekookte tapiacoparels en ijsblokjes aan toe.

Recept 3. Matcha Bubble Tea

Ook zo’n fan van matcha? Dan ga je deze Matcha Bubble tea helemaal geweldig vinden! Mix de sterke groene thee, een halve theelepel matchapoeder, 1-2 eetlepels gecondenseerde melk en 100 ml volle melk. Doe er als laatste de gekookte tapiocaparels en ijsblokjes bij. Easy as that! 

Lees ook: Jammie: zo maak je zelf de lekkerste loaded fries