Daten is tegenwoordig ontzettend normaal en doen we soms zelfs dagelijks. Steeds meer mensen daten dan ook regelmatige buiten de deur. En als je enigszins indruk wil maken, dan kost dat ook aardig wat geld. Met een niet al te duur maar goed restaurant, een flesje champagne, de bios en natuurlijk een veilig ritje naar huis met de taxi, ben je al gauw meer dan 100 euro verder. Er zijn natuurlijk een aantal steden waarbij je nog meer geld kwijt bent, maar ook enkelen die onder de prijs duiken. Hieronder vind je de kosten van een date in 22 steden wereldwijd. Let’s see ladies!

@500daysofsummer
@500daysofsummer

de kosten van een date in 22 steden worldwide

 • Oslo: onze nummer één is de prachtige stad Oslo gelegen in Noorwegen. Hier betaal je voor een leuke avond maar liefst 150 euro als je indruk wil maken op je date. Gemiddeld gezien kost een hapje eten buiten de deur voor 2 personen ongeveer 82 euro.
 • London: voor een gemiddelde date in London, Groot Brittannië ben je ongeveer 142 euro kwijt voor twee personen. Je gaat voor dit bedrag dan wel lekker uiteten onder het genot van een goede wijn. London heeft natuurlijk onwijs veel te bieden, vooral de locaties met uitzicht op de stad zijn adembenemend, en voor wat hoort dan ook wat.
 • New York: op nummer 3 staat the city that never sleeps, New York. Voor een typisch avondje uit met zijn tweeën ben je ongeveer 127 euro lichter. Dit is natuurlijk gemiddeld gezien, the big apple heeft namelijke allerlei verschillende uitersten, die zowel duurder als goedkoper kunnen zijn.
 • Stockholm: is de hoofdstad van het beloofde land Zweden, waar je voor een date rond de 108 euro kwijt bent. Een subtiel diner voor twee kost hier ongeveer 68 euro, en dat is wel een leuk prijsje.
 • Tokio: hier kost een date rond de 107 euro. Hoe de kosten zo hoog kunnen oplopen is een ander vraagstuk. Het eten in deze bruisende stad is namelijk onwijs goedkoop. Voor een drie gangen menu voor 2 personen ben je hier hier ongeveer 39 euro kwijt.
 • Amsterdam: op nummer 6 staat daar dan ook onze Mokums paradijs, Amsterdam. Voor een avondje met zijn tweetjes ben je hier zo’n 102 euro kwijt. Je komt dan niet bij de Harbour Club terecht, maar ook voor dit bedrag kun je een prima hapje eten.
 • Parijs: in de stad van de romantiek kost een gemiddeld avondje uit zo’n 100 euro. Uiteten gaan kan hier ook prima voor een subtiele 55 euro. Parijs is natuurlijk wel the city of love dus daar zal het succes van je avondje uit niet aan liggen.
 • Sydney: voor 99 euro heb je een prima date night in deze prachtige Australische stad. Sydney kent veel leuke en mooie bezienswaardigheden, maar in ruil voor 99 euro krijg je de ook nog eens alleen maar liefde bij.
 • Toronto: een typische date in deze stad kost ongeveer 96 euro. Deze stad is echt the place to be als jij houdt van goede restaurants, musea’s en kunstgalerieën. Daten in Toronto is dan ook een verstandige keuze.
 • Hong Kong: alhoewel deze parel bekend staat om zijn hoge kosten wat betreft wonen, is daten hier aardig betaalbaar. Voor 92 euro kun je hier een heerlijke avond hebben. Voor een 3 gangen menu betaal je hier dan ook voor 2 personen ongeveer 45 euro. But don’t forget the drinks honey!
 • Berlijn: Berlijn is de perfecte stad voor een gezellige date night. Er zijn hier zoveel plekjes waar je voor een leuk prijs onwijs veel en lekker kunt dineren, en dat allemaal onder het genot van een fles wijn en voor een netjes bedrag van 80,-.
 • Seoul: in deze onwijs drukke stad ben je voor een romantisch avond uit zo’n 77 euro kwijt. Dit komt deels doordat een 3 gangen menu hier ongeveer 38 euro kost.
 • Singapore: voor een gezellige avond met je liefje ben je in Singapore tegen de 75 euro kwijt. Of deze zal gaan slagen is natuurlijk afhankelijk van jou en je date. In vergelijking met andere steden is uiteten in deze stad dan ook aardig goedkoop.
 • Barcelona: op een gedeelde 13e plek is daar de Spaanse stad Barcelona. Ook hier kost een gemiddeld avondje uit ongeveer 75 euro. Voor deze prijs heb kun je lekker uiteten en een aantal drankjes doen.

 

 • Rio de Janeiro: Hier betaal je voor een date gemiddeld 62 euro. Hiervan kun je uiteten, een fles wijn opentrekken en natuurlijk veilig naar huis met een betaalbare taxi.
 • Taipei: is de hoofdstad van Taiwan, waar je tegen de 60 euro betaald voor een lekker avondje uit met zijn tweeën. Dit komt omdat eten buiten de deur aardig goedkoop is. Een driegangendiner voor 2 personen kost gemiddeld zo’n 20 euro. Yass!
 • Shanghai: ja ook in de stad niet ver onder Taipei kun je heerlijk dineren. Met 1 euro verschil kun je hier voor 59 euro een gezellige avond beleven voor 2.
 • Moskou: in deze Russische stad kun je een prima date hebben voor weinig geld. Voor een typisch avondje weg ben je hier namelijk 54 euro kwijt.
 • Kaapstad: is gelegen in het prachtige Zuid-Afrika. Voor een verrassende lage prijs van 49 euro ben je voorzien van heerlijk eten in een restaurant uit het middensegment.
 • Bogota: daten in de hoofdstad van Colombia kan al vanaf ongeveer 46 euro. Deze stad heeft veel moois te bieden en voor een date die waarschijnlijk eindigt in de bios hoeft er ook niet te veel worden uitgegeven.
 • Mexico Stad: voor 40 euro kun je hier een prachtig date hebben. In deze stad valt veel te beleven en bewonderen en is dus nog niet zo gek voor een avondje uit. Voor maar liefs 21 euro kun je hier met 2 personen genieten van een 3 gangen diner.
 • Istanboel: als laatste dus ook de meeste goedkope stad. Hier kun je voor 27 euro prima dineren met zijn tweeën buiten de deur.

Lees ook: Op zoek naar de liefde? Dit is dé beste manier hoe je nu kunt daten!