Als je ooit van casual daten naar exclusief zijn wilt gaan, komt er een moment waarop je je crush moet vertellen dat je hem leuk vindt. Dit kan natuurlijk super spannend zijn omdat je enorm kwetsbaar bent. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je je angst kan verminderen en je crush kunt vertellen dat je hem leuk vindt.

Calm your tits!

Laten we eerlijk zijn, je crush vertellen dat je hem leuk vindt is super spannend en kan voor de nodige zenuwen zorgen. Hopelijk helpen deze tips je de boodschap over te brengen zonder dat je kotsmisselijk bent van de zenuwen. Voordat we ingaan op hoe dit werkt en wat je precies moet zeggen, is er een bepaalde mindset die je moet hebben wanneer je je crush wilt vertellen wat je voor hem voelt. Je kunt niet op hem afstappen met de angst op afwijzing. Aan de andere kant, kan je er ook niet vanuit gaan dat hij jou ook leuk vindt.

Je wil er dus eigenlijk ingaan zonder verwachtingen (behalve het vertellen wat jíj voelt). Je hoopt natuurlijk op het beste, maar wees je ervan bewust dat het gevoel niet wederzijds hoeft te zijn.

Hoe vertel je je crush dat je hem leuk vindt?

Natuurlijk zijn er verschillende manieren waarop je je crush kunt vertellen dat je hem leuk vindt. Kies daarom vooral de manier die bij jou past!

#1 Wees duidelijk

Soms werkt het gewoon het beste om gelijk duidelijk te zijn. Sommige mannen snappen onze clues namelijk niet. Natuurlijk kan dit erg ongemakkelijk voelen, maar dit is wel de enige manier waarop je meteen antwoord op je vraag hebt!

#2 Stuur een berichtje

We zijn nu eenmaal de digitale generatie dus waarom maken we hier geen gebruik van? Als je van jezelf weet dat je een paniekaanval gaat krijgen wanneer je het hem in het echt vertelt, stuur hem een berichtje! We raden niet aan om hem een berichtje te sturen met “Hey, ik vind je leuk” maar wacht liever tot jullie een flirterig gesprek hebben. Zeg simpelweg dat hij je laat blozen of dat het je blij maakt om met hem te praten.

#3 Geef hem hints

Als je geen rechtdoorzee persoon bent kan je hem ook een aantal hints geven. Je laat als het ware een spoor van broodkruimeltjes achter. Geef hem bijvoorbeeld een complimentje (met deze speciale complimenten laat je iedere man blozen) of trakteer hem op een koffietje.

#4 Flirt

Sommigen vrouwen zijn van nature flirters en anderen moeten er iets meer moeite voor doen (voor jullie deze flirttips)! En hoewel enkel flirten soms niet genoeg is, kan dit een goed begin zijn. Als hij ook geïnteresseerd in jou is zal hij naar elk signaal zoeken waaruit blijkt dat je hem leuk vindt!

#5 Vraag hem op date

In plaats van te zeggen dat je hem leuk vindt kan je het ook laten zien! Vraag of hij wat met je wilt drinken bij een chique restaurant of een hippe bar. Hij zal de hint wel begrijpen ;).

#6 Ga ervoor

Daden spreken meer dan woorden en soms moet je er gewoon voor gaan! Natuurlijk bedoelen we hier niet dat je zijn gezicht moet pakken en hem vol op zijn mond moet zoenen. Maar waarom vraag je niet of hij je thuis brengt na een feestje?

#7 Maak een grapje

Als je super nerveus bent kan je de situatie altijd benaderen met humor. Als het antwoord vervolgens niet is waar je op gehoopt had (autch!), kun je het altijd nog weglachen.

#8 Geef hem tijd

Zelfs als je crush geïnteresseerd in je is, kan het als een shock komen wanneer je hem dit vertelt. Wees geduldig en geef hem tijd. Jij bent hier waarschijnlijk al lang mee bezig in je hoofd, en hij hoort dit nu pas voor het eerst. Horen dat iemand een crush op je heeft is niet niks.

#9 Liever te vroeg dan te laat

Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het zal worden. Waarschijnlijk ben je al enorm aan het overdenken en spelen zich de meest angstaanjagende scenario’s af in je hoofd. Dit zal alleen maar erger worden als je langer wacht. Shoot your shot girl!

#10 Wacht niet tot hij het als eerste zegt

We denken vaak dat als iemand ons écht leuk vindt, hij het wel zal zeggen. Maar hoe kan dit waar zijn als jij zelf iemand leuk vindt en dit ook niet doet of zegt! Iemand kan nog zo gek op je zijn, en dit gewoon niet durven te vertellen. Say. It. First! 

Lees ook: Deze 5 kapsels vinden mannen het aantrekkelijkst bij vrouwen