Anderhalve meter afstand, niet teveel fysiek contact en nog veel meer maatregelen. Het zijn allemaal dingen die jou ervan kunnen weerhouden om aan het daten te gaan. Toch versoepelen deze regels beetje bij beetje en kunnen we straks langzamerhand (hopelijk!) weer doorgaan met ons normale leven. Ook met daten! Of dit nu gaat om online daten en elkaar eerst digitaal beter te leren kennen of in het echt, wij hebben een aantal oplossingen bedacht voor daten in tijden van corona. Dat jij thuiszit betekent namelijk niet dat jij niemand meer kan leren kennen.

daten-tijdens-corona

Doorgaan met daten (doe je zo)

Dat we in deze bizarre tijden zitten betekent niet dat jij geen plezier mag hebben. Integendeel. Veel mensen zijn op zoek naar een maatje of iemand om mee te praten in deze tijden. Het kan namelijk gauw eenzaam worden, wanneer je alleen in quarantaine zit. Daarom komt online daten altijd goed van pas. Zo hoef jij niet per sé direct met iemand af te spreken maar kun je wél nieuwe mensen leren kennen. Ook kun je eerst veilig op afstand kijken of er een klik is.

Nee, online in gesprek gaan is misschien niet hetzelfde als iemand face to face ontmoeten. Wel is het een veilige manier om te kijken of je met iemand af wilt spreken en diegene beter wilt leren kennen. Apps als Tinder, Inner Circle, Hinge of Happn zitten daarom vol met fijne single mannen en vrouwen. Pluspunt: mensen die hiervoor de apps geen kans gaven zijn er door de omstandigheden wél te vinden, dus misschien ook jouw toekomstige date.

Video-bellen

Stel je hebt iemand leren kennen en het klikt enorm. Dan kan het nog weleens lastig zijn om tot een dieper level te komen, wanneer jullie het nog eng vinden om af te spreken ten tijde van de coronacrisis. Daarom is eerst videobellen een slimme optie. Hierdoor hoor je elkaars stemmen en zie je elkaar live, wat toch anders is dan chatten via bijvoorbeeld Whatsapp. Voelen jullie je allebei goed en heeft geen van beiden klachten of omgang gehad met iemand die dit heeft? Dan kun je samen kijken of jullie het aandurven om af te spreken. Vanaf 1 juni mogen de terrassen weer open, dus een leuke plek om af te spreken voor een eerste date! Willen jullie uit eten in een restaurant? Dan zul je van tevoren eerst even moet reserveren.

Netflix party

Een romantisch avondje film kijken is iets wat je misschien liever niet gelijk doet op een eerste date. Nu de coronacrisis nog lang niet voorbij is, is een filmpje kijken niet zo gezellig met 1,5 meter afstand ertussen. Zeker wanneer je iemand niet goed kent, is het vaak fijner eerst op een neutrale plek af te spreken. Valt de date tegen? Dan heb jij een mooie vluchtroute en hop je zo snel mogelijk weer van dat terras af ;-). Met de app Netflix Party bingen jullie samen films en series op afstand en kunnen jullie ernaast chatten. Weer eens wat anders dan een dating app chat én je ontdekt gelijk elkaars filmsmaak. Toch snappen we dat je soms gewoon gezellig samen wilt zijn, en zelf even tegen elkaar aan wilt kruipen. Juíst voor die film. Lees gauw verder…

Hoe zit het met fysiek contact?

Wanneer jullie besluiten om af te spreken en er blijkt een klik te zijn, zullen meerdere dates volgen. Wanneer je iemand leuk vindt, komt er al gauw meer bij kijken: zoenen en seks met je kersverse date. Zorg ervoor dat je dit alleen doet wanneer jullie zeker weten dat jullie beide geen klachten hebben. Maar ook dat jullie beiden niet in contact zijn geweest met mensen die mogelijk wél klachten hadden. Twijfel je? Dan zeggen wij: wacht nog even. Tenminste veertien dagen, in het geval van twijfel of klachten. Het is lastig, maar wel veilig. Wanneer jullie echt de seksuele drive voelen kunnen jullie altijd doen aan sexting, zo weet je zeker dat jullie gezond blijven.

Zie de positieve kant

Het allerbelangrijkste: gebruik je common sense! Wanneer jij zeker weet dat jij jouw perfecte match hebt gevonden kan het lastig zijn om de boot te moeten afhouden in deze tijd. Wij zeggen daarom: gebruik je gezonde verstand, zeker in het geval van daten. Nu proberen we dat normaal al wanneer we daten, maar nu is dat nog belangrijker. Wil je geen risico oplopen, dan kun je het beste gewoon nog even blijven chatten. Raken jullie na weken nog steeds niet uitgepraat en blijven jullie nieuwe dingen aan elkaar ontdekken die de nieuwsgierig wekt? Dan komt die date er straks écht wel.

Lees ook: Column: Geen like? Pijnlijk