Tijdens deze bijzondere tijden moeten we er het beste van maken. Het goede nieuws is, er is genoeg tijd voor vermaak en plezier. Als je de hele tijd thuis zit is het logisch dat jij je van tijd tot tijd een beetje verveelt. Toch hoef jij je beslist niet te vervelen, of leuke date nights te missen. Wij weten namelijk precies wat je samen met je lief kan doen om tijdens deze coronacrisis toch een leuke tijd te hebben. Laat je inspireren door de volgende ideeën en organiseer een fijne thuisdate.

thuisdate-quarantaine

Waar jullie voorheen allebei je eigen ding deden, zijn jullie nu ineens een stuk vaker samen. Dit is het perfecte recept voor de nodige irritaties want let’s be real, jullie zitten wat vaker in elkaars nek te hijgen dan normaal. De stress kan ook uit jezelf komen, dit zijn nou eenmaal onzekere tijden waar sommigen onder ons zelfs vrees hebben hun baan te verliezen. Toch is het in deze tijd handig om je te ontspannen met de mensen om je heen, waar je van houdt. Hoe je dat doet? Wij hebben wat tips.

Thuisdate 1: een bingewatch avond

Omdat we met z’n allen thuis zijn, is een avondje Netflixen vaak voor de hand liggend. En dat is leuk maar na een tijdje misschien een beetje saai. Tijd om het roer om te gooien. Houd een marathon avond. Tijdens deze avond draai je alleen films van een bepaalde acteur (hi there, Brad Pitt), serie of thema. Hebben jullie door deze crisis een dipje? Dan kan een bingewatch avondje met jullie Netflix favorieten uitkomst bieden.

Thuisdate 2: samen koken (en dineren)

Gingen jullie vaak samen uit eten en zijn jullie echte foodies? Dan was het voor jullie slecht nieuws dat de meeste horecagelegenheden momenteel gesloten zijn. Hey, de meeste restaurants bezorgen gelukkig gewoon thuis. Zo kun je bijvoorbeeld in onze hoofdstad nog steeds terecht bij veel restaurants voor de lekkerste gerechten.

Jullie kunnen ook samen wat koken. Dit versterkt sowieso de connectie tussen jullie twee en brengt jullie in deze moeilijke tijden nog beter bij elkaar. Probeer deze lekkere Vega recepten om mee te beginnen. Hoe je thuis het allerleukste thuisrestaurant maakt? Wij vertellen het je in dit artikel.

Thuisdate 3: een (sexy) spelletje spelen

Van alle spelletjes die je kan spelen is kaarten toch wel het spel waarbij jij je hersenen moet kraken. Ga lekker een potje ouderwets pesten of bridgen om de sfeer luchtig te houden. Zijn jij en je lief lekker fanatiek? Dan heb je met dit spel een avond vol gezelligheid waarvoor jullie alleen een pak kaarten nodig hebben.

Wil je juist een sexy spel spelen? Dan weet je het, het is tijd voor Twister of strippoker ;-).


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jeanne (@jeannedamas) op

Thuisdate 4: een wine tasting

Zijn jij en je lief verzot op wijn? Dan is deze bezigheid het perfecte antwoord op deze bijzondere tijden. Probeer te raden welke wijn jullie aan het drinken zijn of stel elkaar vragen. Welke wijnen niet mogen missen tijden jullie wine tasting? Dit zijn de lekkerste wijnen van Albert Heijn die het proberen echt wel waard zijn.

Thuisdate 5: samen kaasfonduen

Bezoek jij onze website regelmatig? Dan weet jij als geen ander dat wij helemaal gek op kaasfondue zijn. Zo kon ons geluk niet op toen er een kaasfondue restaurant werd geopend in Amsterdam. Nu we wat vaker thuis zijn laten we het er niet bij zitten. We gaan zelf thuis aan de slag en genieten van de lekkerste kant-en-klare kaasfondue besteld bijv De Kaaskamer van Amsterdam.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FONDUE – van de Kaaskamer (@fondue_van_de_kaaskamer) op

Sexy quarantaine

Deze items maken jouw avondjes met je lief nog nét even wat spannender.