Wij vrouwen houden van eten. Soms genieten we van lekker ongezonde maaltijden zoals freakshakes en pepernoten cheesecake. Maar we kunnen ook blij worden van een courgette pasta of een gezonde lasagne. Maar wist je dat bepaalde etenswaren ook echt je humeur verbeteren? Heb je een dipje door het slechte weer, eet dan eens een van deze etenswaren voor een gelukkiger gevoel.

etenswaren-humeur-femfem

Humeur verbeteraars

Chilipeper

Misschien heb je het idee dat je humeur naar beneden gaat als je een hele pikante maaltijd eet, omdat je er zoveel moeite mee hebt. Maar niets is minder waar. In chilipeper zit capsaïcine, een stof die chilipeper pikant maakt. Krijg je deze stof binnen, dan zal het endorfine in je lichaam je kalmeren. En endorfine zorgt voor een blij gevoel.

Amandelen

In noten zitten aminozuren die dopamine creëren in je hersenen. Dopamine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Daarom zijn een handjevol noten zoals amandelen een goede winterse snack om je uit je dipje te halen.

Broccoli

Chroom is een mineraal dat er voor zorgt dat de hoeveelheid serotonine en melatonine stijgt in je hersenen. Deze neurotransmitters stabiliseren je gemoedstoestand en schijnt ook effectief te zijn bij de behandeling van depressie. Broccoli is een groente die veel chroom bevat.

Zalm

Er zijn meerdere onderzoeken die uitwezen dat er een verband is tussen depressies en een gebrek aan omega-3 vetzuren. Je lichaam maakt deze vetzuren niet zelf aan en die dien je dus binnen te krijgen via je voeding. Zalm is een een goede bron van onverzadigde vetzuren.

Spinazie

In spinazie zitten de vitamines B9 en B12. Deze vitamines onderdrukken depressieve gevoelens. Als je er ook nog een portie vis bij eet, versterkt dat het effect van de B-vitamines.

Chocola

Misschien wist je het al, maar chocolade kan je daadwerkelijk gelukkiger maken. Er zit anandamide in, dit is een neurotransmitter die hetzelfde effect geeft als THC. THC is het werkzame bestanddeel in marihuana. Dat gelukzalige gevoel na het eten van een stukje chocolade is dus geen fabeltje.

Lees ook:

De vier lekkerste recepten voor gezonde frietjes