Heb jij zin om een avondje nagelbijtend op de bank te zitten van de spanning? Dat is helemaal geen probleem! Deze 10 spannende thriller op Netflix laten je op het puntje van je stoel zitten!

Zodiac (2007, IMDB: 7,7)

Je hebt vast wel een keer gehoord van de beruchte Zodiac Killer, de seriemoordenaar uit de jaren ’60 die vandaag de dag nog steeds niet geïdentificeerd is. In de spannende Thriller Zodiac gaan Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo op zoek naar deze anonieme moordenaar. Voor de true crime liefhebbers is deze film zeker het kijken waard!

A Simple Favor (2018, IMDB: 6,8)

A Simple Favor gaat over Stephanie die bevriend raakt met Emily, een upper class woman wiens zoontje naar dezelfde school gaat als het zoontje van Stephanie. Wanneer Emily plotseling vermist raakt, gaat Stephanie op onderzoek uit. In deze spannende thriller met Anna Kendrick en Blake Lively is niets wat het lijkt!

The Prestige (2006, IMDB: 8,5)

The Prestige gaat over een strijd tussen twee illusionisten gespeeld door Hugh Jackman en Christian Bale. Deze film van topregisseur Christopher Nolan (TenetInception) is letterlijk mindblowing!

Split (2016, IMDB: 7,3)

Wie denkt dat acteren een piece of cake is, moet Split eens kijken. Acteur James McAvoy speelt in deze film niet alleen hoofdpersonage Kevin, maar ook zijn 23 andere persoonlijkheden. Drie ontvoerde meiden moeten zien te ontsnappen aan Kevin voordat zijn 24e persoonlijkheid naar buiten komt. Ook The Queen’s Gambit favorietje Anya Taylor-Joy heeft een mooie rol in deze superspannende film!

Seven (1995, IMDB: 8,6)

Eén van de thrillers met de hoogste IMDB score die je op Netflix kan kijken, is Seven. Twee detectives (Morgan Freeman en Brad Pitt) gaan op zoek naar een seriemoordenaar die moorden pleegt volgens de zeven hoofdzonden: vraatzucht, hebzucht, luiheid, lust, afgunst, hoogmoed en wraak. Deze film is inmiddels een klassieker geworden in het genre!

Now You See Me (2013, IMDB: 7,3)

Als je The Prestige een fantastische film vond, ga je ook zeker genieten van Now You See Me. Deze film gaat over een groep illusionisten die tijdens hun optredens banken beroven. Deze film zit vol spanning en een heleboel mindfucks!

Bumperkleef (2019, IMDB: 5,8)

Naast natuurlijk de romantische komedies, worden er ook best goede thrillers gemaakt in ons kleine landje. In de film Bumperkleef wordt een gezin achtervolgt door een wraakzuchtige ongediertebestrijder. Deze bizarre en soms zelfs grappige thriller laat je op het puntje van je stoel zitten!

You Were Never Really Here (2017, IMDB: 6,8)

In de film You Were Never Really Here speelt Joaquin Phoenix een getraumatiseerde veteraan die vrouwen redt uit de handen van mensensmokkelaars. Tijdens het redden van een meisje uit een bordeel loopt het echter mis. Deze unieke thriller zal je niet snel vergeten!

The Hateful Eight (2015, IMDB: 7,8)

The Hateful Eight is de achtste film van regisseur Quentin Tarantino, die je natuurlijk kent van films als Kill Bill en Pulp Fiction. Deze thriller over een premiejager die met zijn gevangene op zoek is naar onderdak, zit dan ook weer vol met geweld, gevloek en heel veel spanning.

Red Dragon (2002, IMDB: 7,2)

Red Dragon is de prequel van de spannende klassieker The Silence of the Lambs. In deze thriller krijgt kannibaal Hannibal Lecter de taak om een oud-FBI agent te helpen met het opsporen van een mysterieuze serial killer. Van Anthony Hopkins als de enge Hannibal ga je zeker weten de kriebels krijgen!

Toch meer in de mood voor een feel good film? Check hier de 5 leukste musicals op Netflix en Disney+!