screenshot 2021 04 07 160528

Bewezen: dit is volgens onderzoek je allerduurste levensjaar

Fun & Living16 aug 2023, 16:11 doorNathalie Elenbaas
Het leven is duur. En hoe ouder je wordt, hoe meer je daar steeds achter begint te komen. Waar 20 euro in je tienerjaren nog veel geld was, staat het nu gelijk aan bijna niks. Er komen zoveel uitgaven op je pad. Wetenschappers hebben onderzocht wat nou het duurste jaar van je leven is. En het is niet de leeftijd die je verwacht.
screenshot 2021 04 07 160528
@wolfofwallstreet

Dit is het duurste levensjaar

Uit onderzoek van het Britse bedrijf ClearScore blijkt dat je op je 31ehet meeste geld uitgeeft! Sommigen van ons kunnen dus opgelucht ademhalen, anderen moeten nog vrezen voor dit jaar. Maar waarom is het leven op je 31enou zo duur? Volgens de onderzoekers komen op deze leeftijd de meeste belangrijke mijlpalen in je leven samen en die zijn duur. Denk bijvoorbeeld aan trouwen , een huis kopen en kinderen opvoeden. Bij de meeste mensen gebeuren deze dingen op je hun 31e. Ga dus alvast maar wat centen sparen, want je zult het hard nodig hebben!

Grote spaarrekening nodig

Dat deze mijlpalen heel wat centjes kosten, is inmiddels wel duidelijk. De onderzoekers wilden weten wat je precies op je spaarrekening moet hebben om dit daadwerkelijk allemaal te kunnen betalen. Een van de onderzoekers vertelde 'Grote mijlpalen in het leven, gebeuren vaak vlak achter elkaar. We waren dan ook niet verbaasd toen we ontdekten hoe groot de uitgaves waren'. Voor al deze mijlpalen moet je maar liefst €49.000 op je spaarrekening hebben staan. Dat worden dus wat minder coffee-to-go’s vanaf nu…

Hulp van ouders

Bíjna niemand heeft op zijn/haar 31eeen spaarrekening met dit enorme bedrag. Daarom wordt er door veel millennials hulp gevraagd bij hun ouders. Uit het onderzoek blijkt dat 33% van de ondervraagden voor dit soort dingen nog financieel afhankelijk is van de ouwe lui. De rest van de millennials had wel genoeg geld voor dit dure levensjaar.