Dat de uitvinding van mascara de wereld op zijn kop zette, de make-up wereld althans, is meer dan logisch. Met een simpel borsteltje tover je jouw onzichtbare en korte wimpers om in prachtige en volumineuze lashes. We zijn het magische goedje gewend in inktzwarte kleur, maar het internet heeft ons weer eens bewezen dat het anders kan. We zijn in de ban van deze gekleurde mascara!

@pinterest
@pinterest

Make your eyes pop

Je ogen zijn een van de eerste dingen die mensen opvallen aan je gezicht. Dat je de nadruk op je ogen wilt leggen is dus meer dan logisch. Met een zwarte mascara lijken je ogen optisch groter, maar het doet niks voor de kleur. Om je oogkleur er echt uit te laten springen kun je dus het beste gebruik maken van een mascara met een kleurtje! Afhankelijk van wat je oogkleur is, hebben wij de beste gekleurde opties voor je gevonden. Groen, paars, blauw of bordeaux… de opties zijn eindeloos!

Kleurentheorie

Deze nieuwe trend heeft alles te maken met kleurentheorie. Dit betekent het volgende: om één kleur er meer uit te laten springen kun je deze het beste combineren met het tegenovergestelde van die kleur. Wat het tegenovergestelde van een kleur is kun je makkelijk zien op het kleurenwiel. Zogeheten complementaire kleuren zijn lichtgroen en roze, geel en paars en oranje en blauw. In het aanbrengen van oogschaduw werd hier vaak al rekening mee gehouden, maar nu kun je dezelfde methode ook zonder make-up skills toepassen met een simpel likje mascara!

Dé gekleurde mascara

Met behulp van het kleurenwiel en TikTok gebruikers die ons het effect haarfijn laten zien, zijn dit de resultaten:

  • Groene ogen: Een bordeaux mascara doet wonderen voor jou! Ook paarse en roze tinten laten je prachtige groene ogen poppen.
  • Blauwe ogen: Een oranje mascara zou stiekem het beste zijn, maar aangezien deze minder in trek zijn werkt een bruine mascara perfect. Bruin is immers een donkere tint van oranje. Wat gek genoeg ook werkt is een donkerblauwe mascara, vooral als je lichtblauwe ogen hebt!
  • Bruine ogen: Lucky you! Met bruine ogen heb je de kleuren voor het uitzoeken! Zo werkt een groene, blauwe en zelfs paarse mascara in jouw voordeel.

Geloof je ons niet? Bekijk hieronder de resultaten zelf!

@justinasmakeupcornerMy eyes aren’t green but this works for hazel eyes too!!! ##purplemascara ##hazeleyes ##fyp♬ original sound – gabs

@madelinesgracewho else has tried this from @lorealparis ?💚 ##browneyes ##makeupbrowneyes ##makeuphacks ##makeuptips ##browneyemakeup ##greenmascara ##lorealmascara♬ Blade Runner 2049 – Synthwave Goose

@murielle.van.schaikSapphire lashes ✨ ##eyemakeup ##bluemascara ##blueeyes♬ Game over! – Harris Cole

Lees ook: Matching? Zo bepaal je welke kleur jou het beste staat