Je ogen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van je gezicht. Niet alleen maak je natuurlijk continu oogcontact met mensen, ook valt er aan je ogen veel af te lezen. Kleine oogjes door moeheid, traanogen door verdriet en stralende ogen van blijdschap: it’s very obvious! Dat we onze ogen zo groot en mooi mogelijk willen hebben, is dan ook niet zo gek. Hier zijn 5 manieren om je ogen groter te laten lijken!

1. Verzorg je donkere kringen

Slaaptekort gaat gepaard met kleine oogjes en donkere kringen. De huid onder je ogen is erg gevoelig en krijgt bij moeheid al snel een donkere kleur die helaas moeilijk weg te werken is. Zorg daarom dat je elke avond een oogcrème op je wallen smeert, om de volgende ochtend donkere kringen te voorkomen. Benieuwd hoe je op snelle, natuurlijke manier van je wallen afkomt? Lees het hier!

2. Definieer je wenkbrauwen

Onze wenkbrauwen spelen een grote rol in de size van onze ogen. Je wenkbrauwen vormen namelijk een kader voor je ogen, waardoor het belangrijk is dat je wenkbrauwen de juiste vorm voor jouw gezicht hebben. Definieer je wenkbrauwen door ze te shapen en bij te tekenen. Op die manier worden je ogen binnen het kader geaccentueerd. Check hier de ultieme do’s & don’ts voor de perfecte wenkbrauw!

3. Probeer eens wat oogschaduw

Wanneer je met oogschaduw je ogen groter wil maken, zal je waarschijnlijk even moeten oefenen. Het is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt. Om de perfecte oogschaduw te creëren, moet je namelijk gebruik maken van op zijn minst drie verschillende kleuren. Gebruik ten eerste voor het ooglid een lichte kleur. Dit kan een glanzende huidskleur zijn voor een subtiele look of een felle kleur voor een opvallende look. Vervolgens gebruik je een iets donkerdere kleur voor de buitenste hoeken van de ogen. Tot slot gebruik je weer een lichte kleur voor de plek onder de wenkbrauwen. En vergeet niet te blenden!

4. Gebruik wit oogpotlood voor de binnenkant van je ogen

Eén van de makkelijkste trucjes om je ogen groter te laten lijken, is door wit oogpotlood te gebruiken. Omlijn de binnenkant van je ogen met wit oogpotlood en je ogen zullen sowieso meer opvallen. Top it off met een goede mascara en misschien wat eyeliner boven het oog en you’re ready to go!

5. Gebruik de juiste mascara

Hoewel alle mascara’s als doel hebben om je ogen te accentueren, doen de honderden mascara’s waar je uit kan kiezen het allemaal op hun eigen manier. De één maakt je wimpers lang en dun terwijl de ander ze juist voller maakt. Koop daarom niet de eerste de beste mascara die je in de winkel ziet liggen, maar bedenk goed wat voor look je mooi vindt. Nieuwsgierig waar je allemaal op moet letten bij het kopen van mascara? Lees het hier!

Lees ook: Deze 6 make-up trends zijn perfect voor de lente