Er kan nog geen etentje, beach session of borrel plaatsvinden zónder dat het op Instagram wordt gepost. In de zomer worden we dan ook gebombardeerd met bikini foto’s en de meest perfecte plaatjes. Je kan haast niet anders dan met de hype meegaan: of je het nu wilt of niet. Geen zorgen: op dít Griekse droomeiland schiet je blind nog de mooiste plaatjes. Geheel Instagram proof dus!

girls santorini
@pinterest

Santorini

Wie nog nooit van het Griekse eiland Santorini heeft gehoord heeft waarschijnlijk onder een steen geleegd de afgelopen jaren. Ongeveer ieder mogelijke influencer is er al geweest en maakte ons jaloers met de meest prachtige foto’s. Het is een van de meest ‘schilderachtige’ eilanden van Griekenland en valt te herkennen aan de schattige witte huisjes.

Zonsondergang in Oia

Oia is een plaatsje op Santorini en ligt aan de noordkant van het eiland wat het dé perfecte locatie maakt om de zonsondergang te bekijken. Naast een prachtige zonsondergang ben je ook voor een boottocht hier aan het juiste adres. Vanaf het water heb je een adembenemend (!!) uitzicht over het pittoreske Santorini. Hoe romantisch is dit om met je lover te doen?


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Maria (@marijuama)

Culinair genieten

Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen op dit Griekse eiland want vis speelt hier een grote rol in de keuken. Geen fan van vis? No worries! Het eiland biedt na vis ook opmerkelijke groentes en verschillende Griekse vleesspecialiteiten aan als tomatokeftedes.

Het eiland heeft nog enkele verborgen pareltjes die nog niet zijn ontdekt door de cruisetoeristen. Stop vooral even bij de restaurants To Ouzeri en Akropolis in de hoofdstad Fira, of het welbekende restaurant Matsata voor de beste spaghetti.

Nog een laatste tip: ontwijk Santorini liever in het hoogseizoen. Het kan dan namelijk érg druk zijn.

Lees ook: Dit zijn de populairste Airbnb’s in Europa