Archie Harrison Mountbatten-Windsor is een naam die je niet zo snel tegen zou komen. Het is tenslotte ook het zoontje van Meghan Markle en onze geliefde Prins Harry. Volgens Finding Freedom (een biografie over het beroemde liefdeskoppel) hadden ze ‘Archie’ eigenlijk anders willen noemen. But why? Lees maar even mee!

@youtubevideo
@youtubevideo

Archie had bijna een veel langere naam gekregen

In het boek Finding Freedom, geschreven door Omid Scobie en Carolyn Durand, is te lezen dat Harry en Meghan voor de geboorte van Archie al wisten dat ze een zoontje zouden gaan krijgen. Dit vertelde ze overigens tegen bijna niemand, aangezien ze het een verassing wilden houden.

”Harry en Meghan hadden allang voor Archies geboorte een naam bedacht, omdat ze wisten dat ze een jongetje kregen”, is te lezen in het boek, waar geen van de twee officieel toestemming voor heeft gegeven. Het boek is daarom ook geschreven met behulp van mensen die close met Meg en Har zijn.

Koninklijke correspondenten Scobie en Durand schreven dat de twee een week voor de bevalling een keuze hadden gemaakt qua naam. Er word door diverse bronnen beweerd dat het koppel eigenlijk een meer traditionele naam hadden gekozen. ”Ze hebben even gedacht aan de naam Archibald” aldus een vriend van Meghan en Harry. Maar de twee hebben toch besloten om voor de verkorte versie te gaan. ”Hij zal altijd kleine Archie blijven” vertelde de vriend aan de schrijvers.

 De betekenis van de naam ‘Archie’

De twee hebben zich vorig jaar uitgelaten over waarom ze hun zoontje Archie hebben genoemd. ”Het woord ‘Arche’ betekent in het Grieks ‘bron van actie ondernemen’. Dit woord hebben we ook gebruikt als naam van onze liefdadigheidsorganisatie, die we samen wilden opzetten. De naam van onze organisatie was de inspiratie voor de naam van onze zoon. Om iets te doen wat betekenis heeft,” aldus Meghan en Harry aan de Telegraph. Misschien weet je dit nog niet, maar de liefdadigheidsorganisatie van het koppel heet Archewell. 

Fun fact: Net zoals alle andere ouders noemen Meghan en Harry, Archie niet altijd bij zijn volledige naam. Toen hij ongeveer 1 jaartje oud was noemde de twee hem al ”Arch”, ”bubba”, en ”our little man”. aw, so cute!

Lees ook: Royal baby news! Meghan Markle is bevallen van een dochtertje