Yass! Meghan Markle is bevallen van een dochtertje. Het kleine meisje is het tweede kindje van Meghan en haar man prins Harry, en natuurlijk het eerste zusje van zoontje Archie. Afgelopen vrijdag lieten de twee via Instagram weten dat ze een dochtertje hebben gekregen, die een hele bijzondere en snoezige naam heeft. Benieuwd? Lees dan even rustig verder.

@youtube
@youtube

Te lieve naam

Zoals we allemaal al enigszins hadden gedacht, hebben Meghan en Harry hun dochtertje vernoemd naar prinses Diana. Maar, Diana is niet de voornaam van de kleine koter geworden. De twee hebben namelijk het meisje ook vernoemd naar Queen Elizabeth. De kleine heet Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Lilibit was het koosnaampje die de Queen van haar familie kreeg. Lilibet dus, en afkort Lili. How cute!

Via de website van hun goede doelen-organisatie Archwell lieten Meghan en Harry weten:

“Het is met enorm veel vreugde dat Prins Harry en Meghan Markle, de Duke en Duchess of Sussex, hun dochter, Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor, hebben mogen verwelkomen. Lili werd geboren op 4 juni om 11.40 uur in de vertrouwde zorg van de doktoren en staff van het Santa Barbara Cottage Hospital in Santa Barbara, Californië.

Ze woog 3,5 kg. Zowel moeder als kind zijn gezond en wel, en beginnen thuis te wennen. Lili is vernoemd naar haar overgrootmoeder, Hare Majesteit de Koningin, wiens familienaam Lilibet is. Haar middelste naam, Diana, werd gekozen ter ere van haar geliefde overleden grootmoeder, The Princess of Wales.

Dit is het tweede kind voor het paar, dat ook een twee jaar oude zoon heeft, Archie Harrison Mountbatten-Windsor. De hertog en hertogin danken u voor uw warme wensen en gebeden terwijl ze genieten van deze speciale tijd als gezin.”

Dit was de officiële verklaring. Op de website van de twee lieten ze ook nog een persoonlijke boodschap achter:

“Op 4 juni werden we gezegend met de komst van onze dochter, Lili. Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen, en we blijven dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld. Bedankt voor de voortdurende vriendelijkheid en steun in deze zeer speciale tijd voor onze familie.”

Het gezin van Meghan en Harry

Meghan en Harry wonen sinds vorig jaar in the States. Het liefdes koppel besloot te verhuizen nadat ze afstand hadden genomen van hun binnen het Britse koningshuis. Afgelopen februari verhuisde de twee dan ook officieel. Meg en Har leven samen met Archie – hun zoontje- in Californië en daar is nu ook dochtertje Lili bijgekomen. De twee zijn echter niet van plan om nog meer kids te krijgen. Daar was Prins Harry al eerder open over, zijn exacte woorden zijn als volgt: ”Two it is’‘. Nou, dat is duidelijk!

Wij binnen Fem-Fem kunnen dan ook niet wachten om de eerste kiekjes van Lilibet te mogen zien. Curious!

Lees ook: Wil je eigenlijk niet weten: zoveel kost het om een kindje te hebben