Gaat het al een tijdje even niet zo lekker in jouw relatie? Worden jullie boos op elkaar om de kleinste dingen, en ben je vaak chagrijnig? Heb je de laatste tijd vaker het gevoel dat je jouw partner wel achter het behang kunt plakken? Of maakt het je allemaal eigenlijk niet meer zoveel uit..(misschien wel nog slechter)

Dit is super vermoeiend, maar vooral gewoon niet leuk. Je wilt happy zijn, en je wil dat jouw partner ook happy is. Maar soms is het echt beter zonder elkaar, hier zul je na een tijdje achter komen. Het is waarschijnlijk confronterend en minder leuk om te lezen, maar wij vertellen je een aantal kenmerken van een relatie die op de klippen loopt.

ruzie relatie FEM FEM

Geen fysiek contact meer

Waar jullie aan het begin van jullie relatie niet van elkaar af konden blijven, is de chemie in de slaapkamer nu ver te zoeken. Oops… Jullie vermijden eigenlijk elke vorm van fysiek contact en hebben bijna nooit meer seks. Dat is absoluut geen goed teken! Zonder enig fysiek contact, zoals bijvoorbeeld een knuffel of een zoen, zijn jullie niet meer dan ‘huisgenoten’ of vrienden. Fysiek contact is namelijk key in je relatie en seks ook.

Negatieve vibes

Zijn er de laatste tijd heel veel negatieve gevoelens en blijven jullie hier maar in hangen? Weg ermee! Jullie zitten in een neerwaartse spiraal, en het is soms best lastig om hieruit te komen. Brengen jullie even niet meer het beste in elkaar naar boven? Brengt je partner alleen maar negativiteit met zich mee? Niet gezellig….. Uiteraard is een relatie niet altijd rozengeur en maneschijn en moet er soms ruimte zijn voor minder leuke dingen, maar het leuk hebben samen is wel mega belangrijk!

Jullie zitten ‘vast’

Heb je het gevoel alsof je geen kant meer op kunt in je relatie? Maakt de gedachte om je partner te verliezen je al helemaal gek? Dit is eigenlijk geen goed teken. Jullie zijn waarschijnlijk zo vastgegroeid aan elkaar en, dat jij je geen leven voor kunt stellen zonder je partner. Het is goed om independent te blijven en je eigen dingen te blijven doen. Je weet stiekem ook wel dat het jouw eigen groei belemmert om in je relatie te blijven, maar durft er dus geen einde aan te maken. Kortom: je hebt het idee dat je geen kant op kunt en je zit ‘vast’ in je eigen relatie.

Geen initiatief meer

Neem je geen initiatief meer om leuke dingen te doen, omdat je weet dat jouw partner dit toch niet leuk gaat vinden? Oei! Heel slecht teken. In een goede relatie is er sprake van wederkerigheid, geven en nemen. Als jij de ene keer iets hebt voorgesteld, dan is het leuk als jouw partner dit vervolgens een andere keer doet. Als het goed zit, zul je merken dat dit eigenlijk vanzelf gaat, het hoort immers leuk te zijn om iets voor de ander te organiseren (al helemaal voor jouw lieveling). Heb je het idee dat het toch geen zin meer heeft om leuke dingen te organiseren, omdat je al weet dat je partner dit niet leuk zal gaan vinden? En organiseert je partner ook geen leuke dingen meer? Dan is het misschien tijd om na te gaan of jullie relatie nog wel goed is voor jullie beide.

Je vertrouwt je partner niet meer

Vertrouwen is een van de belangrijkste bouwstenen van een relatie. Als dit wegvalt, staat je relatie eigenlijk meteen niet meer zo sterk. Je partner niet meer vertrouwen kan verschillende redenen hebben, het kan iets kleins zijn, maar ook iets groots. Het belangrijkste is dat je hier samen probeert uit te komen. Lukt dit niet? Dan is het erg lastig om jullie relatie nog op de been te houden, en is het voor jullie beide misschien maar beter om er een einde aan te maken.

Lees ook: Is je relatie net uit? Dit is hoe lang je nodig hebt om echt over iemand heen te komen