Als het aan het weer ligt, stappen we vandaag het liefst nog op het vliegtuig naar een ver en tropisch land. Toch is je huid daar een stuk minder blij mee, want tijdens de vliegreis is hij óf enorm droog of hartstikke vet. Dat je landt met een paar extra pukkels op je voorhoofd is natuurlijk helemaal niet ideaal voor al die vakantiefoto’s die jij gepland had. Dit is wat je er tegen kan doen!

@pinterest
@pinterest

Bye Nederland. Hi puistjes.

De boosdoener van puistjes na het vliegen is de luchtvochtigheid. Zo is je huid gewend aan een luchtvochtigheid van tussen de 40 en 70 procent, maar in een vliegtuig ligt dit percentage veel lager. Je moet het hier met een luchtvochtigheid van 20 procent doen en hierdoor stap je het vliegtuig een stuk minder fris uit. Door dit lage percentage droogt je haar heel snel uit en ziet het er dof uit.

De oorzaken

De luchtvochtigheid kan naast voor een droge huid, ook juist voor een hele vette huid zorgen. Je huid reageert namelijk op de droge lucht door heel veel vet te produceren. Verder zorgt de hoge luchtdruk op grote hoogte ook nog eens voor een mindere bloeddoorstroming in je lichaam. Hierdoor zie je er ook nog eens dof uit. Als laatste houdt je tijdens de vliegreis veel meer vocht vast dan op het vasteland. Dit komt doordat het vliegtuigeten een stuk zouter is en je ook minder beweegt dan normaal. Al met al: je knapt er niet van op!

vliegreis
@pinterest

What to do?

Om te zorgen dat jij net zo fabulous het vliegtuig uitkomt als je er instapte, zijn er gelukkig een aantal dingen die je kunt doen. We zetten ze op een rijtje.

Drink voldoende water

Die droge lucht kun je compenseren door genoeg water te drinken. Pas op met producten die nog meer uitdrogen, zoals alcohol en koffie. En ook die zoute nootjes die de vliegmaatschappij altijd uitdeelt kun je beter overslaan.

Smeer met hydraterende crèmes

Ook als je snel een vettige huid krijgt in het vliegtuig is het belangrijk om hydraterende crèmes op te smeren. Ga voor een volle en vochtinbrengende moisturizer. Hierdoor hoeft je lichaam niet zelf keihard (en overbodig) aan de slag en zul je van die uitdroging niks merken! Ook kun je de avond voor je vliegreis alvast een vochtinbrengend masker aanbrengen.

Draag geen make-up

Vooral foundation en poeder is een no go als je gaat vliegen. Door geen gezichtsmake-up te dragen blijft je huid schoon en kun je er ook makkelijk met een cleanser overheen of opnieuw een laagje crème aanbrengen.

Neem sheetmaskers mee

Sheetmaskers zijn dé manier om stralend je reis door te komen. Vooral bij een lange reis zijn deze onmisbaar voor je huid. Ga opnieuw voor een hydraterend masker dat je huid lekker soepel en zacht maakt. Ook is het heerlijk verfrissend tijdens de reis!

Lees ook: Al toe aan vakantiepret? Met deze tips pak jij je koffer goed in