Gaan er bij jou elke weer twee bussen haarlak, minstens één fles volumeshampoo en vier bussen sea salt spray doorheen? Met als resultaat hetzelfde zielige hoopje haar als voorheen? Dan wordt het tijd om wat pit in je kapsel te knippen! Met deze zeven kapsels tover jij je dunne lokken om in een wat voller uitziende coupe. Zo creëer je de illusie dat je toch echt een volle bos haar à la Negin Mirsalehi hebt.

hair-femfem
@pinterest

1. Pixiecut

Raak niet in paniek, we verplichten je heus niet om al je haar af te knippen. Toch is het een feit dat de meeste mensen met dun haar baat hebben bij dit kort pittige kapseltje. Een pixiecut is ook wel een synoniem voor karakterkoppie, want dit kapsel geeft jouw gehele look een instant upgrade!

2. Blunt bob

Voor deze coupe heeft jou kapper wel een vaste hand nodig, want de meest belangrijke eigenschap van dit kapsel is de perfect rechte cut. Omdat je je haar op het dikste punt afknipt, ziet je bos er automatisch voller uit. We love it!

3.  Schuine bob

Als het om een angled bob gaat, is het vrij simpel: hoe dunner je haar, hoe schuiner en korter je kapper het mag knippen. Deze variatie op de normale bob geeft je haar van voren naar achter een speels en volumineus effect!

4. Lob kapsel

Heel wat celebrities ruilden hun lange haren reeds in voor een lob, oftewel een lange bob. Het kapsel is de perfecte middenweg tussen kort en lang. Perfect voor mensen met keuzestress dus! Vraag wel even aan je kapper om de lengte tot net iets boven je schouders te houden.

5. Lange laagjes

Het is geen wonder dat laagjes je haar meer volume bezorgen, maar het is niet handig om het verschil te groot te maken. Op jouw dunne haar zie je dat namelijk erg goed terug. Als je je laagjes wat subtieler laat knippen creëer je volume én behoudt je de volheid die je al had. Win-win!

6. Tousled bob

Mocht je het nog niet doorhebben: de bobs zijn helemaal jouw ding als je dun en fijn haar hebt. Eigen aan de ’tousled bob’ is de zijscheiding. In plaats van een middenscheiding of je haar in je natuurlijke scheiding te dragen, kun je het makkelijk tegenwerken door het eens in de andere richting te leggen. Op deze manier creëer je lekker veel volume. Pluspunt: door de iets wat nonchalante look zie jij er gelijk fierce uit.

7. Pony

Een leuke pony is de beste manier om je gezichtsvorm te benadrukken en doet je kapsel er ook automatische wat voller uitzien. Dit komt omdat je bangs de aandacht wegleiden van je fijne haren die normaal slapjes om je gezicht hangen. Het leuke is dat deze coupe helemaal hip en happening is. Dus, waar wacht je nog op?


Lees ook: Dit zijn de haartrends voor aankomende lente en zomer