Eén van onze voornemens is om duurzamer te gaan winkelen. Dit betekent helaas dat we wat minder fast fashion mogen shoppen. Maar niet getreurd, er zijn ook andere groenere opties zoals duurzame merken kopen of gewoon lekker thriften. Vooral dat laatste is onwijs leuk om te doen en goed voor de portemonnee. Vandaag delen we vijf te gekke vintage winkels in Utrecht!

1. Vintage Island

Vintage Island is een thriftshop vol met té leuke tweedehands items. Voor toffe bloesjes, stoere spijkerjacks en een uitgebreide collectie aan vintage laarzen kun je zeker terecht bij deze store. Daarnaast kun je ook als man terecht bij deze winkel, wat natuurlijk een plus punt is. De beste pareltjes vindt je namelijk op de mannenafdeling! Mocht je in de buurt zijn van Utrecht, loop dan even binnen bij Vintage Island aan de Zadelstraat 39.

2. Sisters 2eHands

Naast tweedehands merkkleding en vintage items, kun je bij deze zaak ook terecht voor stylingsadvies en allerlei workshops. De winkel is klein, maar biedt vooralsnog een ruim assortiment aan tweedehands kleren. Door de service die ze bieden kun je je eigen stijl ontdekken of tips en tricks opdoen op het gebied van thriften. Het aanbod wisselt wekelijks dus loop snel even langs de Oudegracht 224 in Utrecht!

3. Episode

De Episode is de meest bekende thriftstore van Nederland, maar dat maakt het er zeker niet minder om. Van vintage Levi’s shorts tot aan toffe oversized truien – ook hier is er aanbod genoeg. Het leuke aan deze winkel is dat ze zelf regelmatig kleding vermaken, dus er zijn super veel unieke items te vinden. Creatief én origineel! Daarnaast telt de vestiging in Utrecht maar liefst drie verdieping en is hij te vinden aan de Oudergracht 206.

4. No Vintage Fobia

No Vintage Fobia is een klein winkeltje aan de Willemstraat 57 in Utrecht. Doordat alle items geselecteerd worden door de eigenaresse, Annabelle, loopt iedereen de winkel uit met een goed gevoel. Bij deze thriftshop kun je voornamelijk tweedehandsmerkkleding vinden, maar er zitten ook bijzondere stukken van de Zara of Sissy Boy tussen. Daarnaast kun je hier ook terecht voor stylingssessies op elke laatste vrijdag van de maand en zelfs verjaardagsfeestjes met hapjes, drankjes en natuurlijk verkleedsessies. Dat is nog eens een topfeestje!

5. Sussies

Sussies is een echte thriftstore met de nadruk op de seventies. Denk hierbij aan een cowboy stijl en een heerlijke flared jeans.   Naast kleding kun je er onwijs veel leuke accessoires vinden, zoals leren tassen, sjaaltjes riemen en nog veel meer. Het leuke is dat je hier gewoon met het hele gezin heen kan – er is voor ieders wat wils. Mocht jij nou zin hebben om te gaan shoppen met je fam? Loop dan even langs de Voorstraat 5o in Utrecht en snuffel rond tussen de leukste vintage items.

Lees ook: Shoppen maar! Dit zijn 5 leuke vintage winkels in Amsterdam