couple sex

Waarom je het beste eerst vrienden kunt zijn voordat je een relatie aangaat

Love & Life18 jul 2021, 13:00 doorTamara Zwijnenburg
Het woord wat voor velen rillingen bezorgd: de friendzone . Wat als we je vertellen dat deze zone eigenlijk verre van erg is - mits je er uit komt. Sterker nog: dat je eerst vrienden bent met je crush is alleen maar beter! Dit zijn de vijf redenen waarom het beste eerst vrienden kunt zijn voordat je lovers wordt!
d8f520ffe35af74cfa53405f7e49daf8
@friends | netflix

Jullie hebben elkaar op andere manier leren kennen

Het grootste nadeel van een Tinderdate of blind date is dat je elkaar al in een geforceerde positie leert kennen. Binnen een paar dates moet je al beslissen of je iemand die je amper kent wel ziet zitten of niet. Wanneer je eerst vrienden bent weet je al vanaf het begin waar je aan begonnen bent en kun je een uniek perspectief van diegene vormen. Ook skip je zo de ongemakkelijke eerste-date gesprekken en kun je elkaar gelijk op een dieper level leren kennen.

Jullie kennen elkaars leven al

Deze reden sluit aan op de vorige, want omdat je elkaar al kent, hoef je je tijdens je eerste dates niet beter of leuker voor te doen. Jullie kennen elkaars leven al mét alle imperfecties van dien. Dit is al geaccepteerd in jullie platonische relatie en zal voor jullie romantische relatie ook geen dealbreaker zijn! Ook zorgt dit er voor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

De ontmoeting met ouders en vrienden is minder awkward

Je partner introduceren aan je ouders en vrienden kan behoorlijk stressvol zijn. Zo wil je natuurlijk hun goedkeuring, maar wil je wel dat iemand compleet zichzelf kan zijn. Doordat je friend-before-lover zich al in je sociale kring bevindt, gaan ontmoetingen eens stuk natuurlijker en is er geen druk. Grote kans dat jullie elkaars ouders en vrienden al eens hebben ontmoet voordat jullie een relatie aangingen!
couple sex

Jullie hebben al vertrouwen opgebouwd

Vertrouwen winnen kost tijd en dit is niet na vier dates al in de pocket. Wanneer je eerst vrienden bent voordat je een relatie ben begonnen hebben jullie al wel vertrouwen opgebouwd. Je voelt je volledig comfortabel bij iemand en weet dat hij of zij het beste met je voorheeft. De beste basis voor een relatie!

Jullie zijn niet afhankelijk van elkaar

Hoe vaak gebeurt het dat je vriendin net een nieuwe vriend heeft en opeens van de aardbodem verdwenen lijkt? De tortelduifjes móéten elkaar elke dag zien. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het is ook goed om nog je eigen leven te leiden. Als je voormalig vrienden was, ben je al gewend elkaar niet elke dag te zien en toch een sterke relatie te hebben. Hierdoor hebben jullie al ruimte gecreëerd en zijn jullie niet afhankelijk van elkaar's aanwezigheid.