Gefeliciteerd! Je hebt nu officieel een relatie. Het wordt waarschijnlijk wel tijd om je nieuwe partner voor te stellen aan je ouders. Spannend! Nu zit je misschien een beetje met je handen in het haar. Want je wil natuurlijk niet dat hij of zij een verkeerde eerste indruk achter laat. Maak je geen zorgen, met deze 11 tips gaat dat absoluut niet gebeuren.

@modernfamily
@modernfamily

Hoe moet je je partner voorbereiden op het ontmoeten van zijn of haar ouders

Als je besloten hebt dat het tijd wordt voor je partner om je ouders te ontmoeten, dan is het wel handig dat je je liefje goed voorbereid. Jij mag dan wel gewend zijn aan je familie, maar hij of zij is dat niet.

Het is daarom ook ontzettend belangrijk dat je hem verteld welke normen en waarden je binnen je familie hebt. Op deze manier kan hij of zij zich enigszins voorbereiden. Ook stel je je op deze manier kwetsbaar op en dat geeft jou partner het gevoel dat je hem of haar vertrouwd. Door deze tips te lezen zijn jullie beter voorbereid en het voorkomt natuurlijk veel stress. Let’s go!

#1 Praat over je familie dynamiek

Het is natuurlijk onwijs gênant als je liefje de namen van je ouders, broers en of zussen niet eens weet. Zorg er daarom ook voor dat je voor die tijd verteld wie wie is. Zo voorkom je voor jezelf, maar ook voor je partner een heleboel ongemakkelijke momenten.

#2 Laat je partner weten hoe je familieleden zijn

Bereid je partner voor op je ouders. Zijn je ma en pa serieus, heel losjes of misschien wel randje tokkie, vertel het je liefje. Op deze manier kan hij of zij enigszins inschatten hoe je nieuwe partner met je ouders om kan gaan. Vertel je partner ook wat voor politiek voorkeur je ouders hebben of wat voor soort gesprekken er worden gevoerd.

#3 Vertel je partner wat voor vragen je ouders misschien zullen stellen

Vaak zijn ouders super beschermend en dat is iets wat je je liefje zeker moeten laten weten. Het kan namelijk zo zijn dat je ouders je nieuwe liefde flink aan de tand zullen voelen. Door wat van die vragen met elkaar door te nemen kan hij of zij zich beter voorbereiden. Hierdoor kan je partner makkelijker tegengeluid geven. Hell yeah!

#4 Support je partner

Laat je geliefde weten dat je volledig achter hem of haar staat. Jij wil namelijk ook dat deze ontmoeting vlekkeloos verloopt. Laat je partner weten dat zijn mening het meest voor jou betekent. Wees dus een beetje zijn of haar cheerleader!

#5 Leg geen druk op je nieuwe liefde

Ondanks dat je streeft naar de goedkeuring van je ouders, leg niet te veel druk op je partner. Laat hem of haar gewoon lekker zich zelf zijn. Het is maar een eerste ontmoeting, just chill!

#6 Relax!

Zorg ervoor dat jullie voor die tijd ontspannen. Vraag je partner bijvoorbeeld waarom hij of zij nerveus is en hoe je hun het beste kan helpen. Je wilt namelijk niet dat je geliefde met trillende handjes bij je ouders aankomt.

#7 Houd de eerste ontmoeting klein

Let er op dat je de eerste ontmoeting niet te groot aanpakt. Neem je nieuw partner niet gelijk mee voor een familieweekend of een trip naar de Malediven. Ga lekker brunchen of gewoon even op de koffie. Maak er niet zo’n big deal van!

#8 Rustige omgeving

Een comfortabele omgeving is erg belangrijk! Op deze manier kunnen je ouders en je nieuwe partner elkaar rustig leren kennen. Dus als je een huis hebt vol schreeuwende broers en zussen, kies er dan voor om bijvoorbeeld af te spreken in een hip koffie tentje.

#9 Neem een cadeautje mee

Niet iedereen doet het, maar hoe leuk is het als je nieuwe partner bijvoorbeeld een klein presentje voor je moeder meeneemt. Super typisch, maar het laat wel een stukje waardering zien. Hij of zij heeft namelijk bijvoorbeeld de moeite genomen om even langs de bloemist te gaan voor een perfecte bos bloemen. Zeker een aanrader!

#10 Bereid je ouders voor

Bereid niet alleen je partner voor, maar vertel ook aan je ouders wat ze kunnen verwachten. Het is namelijk niet de bedoeling dat je onverwachts met je vriend op de stoep staat bij je ouders, dit levert gegarandeerd moeilijkheden op. Als je bang bent dat je ouders iets super ongepast gaan zeggen of met oude babyfoto’s komen aanzetten. Vertel ze dan dat je het erg kan waarderen als ze zich een beetje fatsoenlijk gedragen.

#11 Laat de controle los

Bedenk je altijd even dat dit maar een eerste ontmoeting is. Als dingen niet zo lopen zo als je dat graag had gewild, onthoud dan dat er nog zoveel momenten komen dat je geliefde je ouders krijgt te zien. Relax het komt helemaal goed!

Lees ook: Dit zijn de 13 communicatie verschillen tussen mannen en vrouwen