fem fem 2024 03 17t171637034

5x manieren om het gesprek soepel te laten lopen tijdens een eerste date

Love & Life05 apr , 19:00 doorAurora Ferrari
Het ijs breken kan een hele uitdaging zijn tijdens een eerste date. Je moet ook gewoon met zóveel rekening houden: van het vinden van gemeenschappelijke interesses, tot het vermijden van ongemakkelijke stiltes. Het lijkt soms onmogelijk. Gelukkig zijn er een aantal manieren die je altijd kunt toepassen. Met déze 5 tips kun je vol vertrouwen door de eerste date heen walsen.
fem fem 2024 03 17t171637034
Bron: Emily in Paris

De eerste date: het gesprek soepel laten verlopen

Een eerste date kan zowel opwindend, als angstaanjagend zijn. Het moment waarop je die eerste indruk moet maken, is tenslotte heel belangrijk. En dat kan behoorlijk stressvol zijn. Want heel eerlijk, een date is pas écht geslaagd als alle gesprekken soepel verliepen. Maar hoe bereik je dat? Hoe zorg je ervoor dat het gesprek natuurlijk loopt én boeiend blijft, zonder ongemakkelijke stiltes of geforceerde onderwerpen? Wij hebben 5 manieren op een rijtje gezet om je te helpen het gesprek gaande te houden.

1. De locatie is héél belangrijk

Vergis je niet: de plek waar jullie eerste date plaatsvindt, is belangrijker dan je denkt. Niet alleen vormt het de sfeer, maar dus ook het gesprek. Zitten jullie in een hele luidruchtige kroeg, dan is leuk babbelen toch lastiger. En wat dacht je van een bioscoop, theater of concert? Leuk, maar niet voor de eerste keer- wel voor de derde date . Bij de eerste date willen jullie elkaar leren kennen. Je wil interesse in elkaar tonen en erachter komen wat voor iemand je voor je hebt zitten. Dat gaat moeilijk wanneer er enorm veel ruis is.
Kies daarom een plek waar jullie rustig kunnen praten. Ga bijvoorbeeld in de buitenlucht picknicken, ga een wandeling maken, spreek in een cafeetje af, of gewoon bij iemand thuis. Niet meteen om dé daad te doen natuurlijk, dat blijkt namelijk niet heel slim te zijn . Thuis kun je gaan schilderen, spelletjes spelen of voor elkaar koken. Er zijn genoeg date ideeën voor thuis .

2. Leg je telefoon weg

Je zou zeggen dat dit iets vanzelfsprekend is, maar niets is minder waar. We pakken hem er namelijk toch vaak bij. Of we nu een melding moeten checken, of even iets aan onze date willen laten zien: we doen het allemaal. Wij adviseren je om dat lekker niet meer te doen. Zet je telefoon op stil en berg 'm op in je tas of jaszak. En je zult zien, die date gaat een stuk soepeler verlopen. Jullie kunnen je volledig op elkaar focussen. Geen afleidingen, niks. Enjoy .

3. Vertel niet té veel

Vertel niet té veel over je vorige dates en relaties. Mocht deze persoon uiteindelijk de liefde van je leven worden, ga je het in de toekomst vast nog delen. Maar dit is nog niet het geval. Het kan iemand afschrikken, en is ook helemaal niet het onderwerp waar je het over wil hebben tijdens je eerste date. Lekker ver van weg blijven, dus. Mocht je wel een vraag krijgen over je date-leven, dan kan je die best beantwoorden. Maar, laat het niet escaleren. Vertel er iets kort over en ga direct door naar een ander onderwerp .

4. Geef je date een compliment

Lastig om het ijs breken tijdens een eerste date? Geef een compliment. Niets werkt beter dan dat. Als het tenslotte gemeend is. Het kan gaan over zijn haren, outfit, of misschien wel zijn persoonlijkheid. Je date voelt zich dan niet alleen gevlijd, maar als het compliment goed ontvangen wordt, voelen jullie je direct ontspannen. En dan is een babbeltje doen opeens heel gemakkelijk.

5. Vermijd een ondervraging

Tot slot: vermijd een ondervraging. We begrijpen het, je wil geen ongemakkelijke stiltes laten vallen en begint daardoor ontzettend veel vragen te stellen. Maar, je wil je date niet nerveus maken met al je vragen. Het is géén interview. Probeer dus niet té veel vragen achter elkaar te stellen. Adem diep in, adem diep uit. Het komt allemaal goed. Beloofd.