knappe nederlandse vaders fem fem

Vaderdag: dit zijn de 5 type papa's die iedereen kent

Love & Life11 jun 2022, 10:00 doorLois Kievietsbosch
Er zijn sportieve vaders die zowat iedere sport met hun koter willen doen, vaders die enorme grappenmakers zijn en er zijn papa's die denken dat hun kind een bouwvakker in zich heeft. Iedere vader is compleet anders en uniek. Maar toch zijn er 5 typerende pa's die iedereen kent, en vast een beetje in zich heeft zitten. Let's see!
knappe nederlandse vaders fem fem
@instajimbakkum

1. De coachende vader

De vader als coach leert zijn kind(eren) hoe zij haar zwaktes om kan zetten naar een sterkte en ziet over kansen. Hij geeft zijn kind volledige zelfvertrouwen als er wordt getwijfeld en helpt haar de beste versie van zichzelf te worden. De 'coach' is niet alleen zeer positief, maar hij let ook op dat zijn kind niet te resultaatgericht wordt en leert haar de echte lessen in het leven.

2. Een vader voor jezelf

Lekker alleen zijn met je vader! Geen telefoon of een stomme voetbalwedstrijd waar hij compleet op gefocust is, maar alleen maar oog voor jou. Deze type papa last speciaal voor zijn kind wat 'vader dochter tijd' in om van allerlei leuke dingen te gaan doen. Een spelletje spelen, een filmpje kijken of lekker lunchen. Kinderen vergeten deze zogenoemde papatijd nooit meer, ook al is het iets vrij simpels.

3. Een vader die onwijs veel van zijn vrouw houdt

Kinderen vinden dit top! Een kind vind het gewoon onwijs fijn om haar ouders met elkaar te zien lachen , knuffelen of dansen. Je laat dan namelijk aan je dochter of zoon zien hoe erg je elkaar respecteert, hoe teamwork eruit ziet en hoe je gewoon onwijs veel van elkaar kunt houden. So sweet!

4. De grappige vader

Grappige stemmetjes opzetten, kietelbuien of gewoon iets stoms maar toch grappigs zeggen: de band met je kind gaat er op deze manier een stuk op vooruit. Een grappig momentje tussen een kind een vader, is iets wat ze nooit zullen vergeten. Ook op een wat oudere leeftijd is je pa het zonnetje in huis.

5. De toekijkende vader

Kinderen moet af en toe zelf dingen ondernemen om wat zelfverzekerder te worden en persoonlijk te groeien. De papa aan de zijlijn houdt zich op bepaalde momenten stil en laat zijn zoon of dochter het zelf oplossen. Wil zijn koter helemaal zelf fietsen zonder poespas? dan zal deze vader dat toelaten. Behalve als iets te gevaarlijk of risicovol is, dan grijpt hij wel in. En wanneer er om advies wordt gevraagd dan zal deze vader dat geven. Maar hij laat zijn kind vooralsnog haar eigen avonturen maken.