Het is geen mysterie dat mannen houden van een mooie vrouw. Ook vrouwen vinden het fijn voor zichzelf om een mooi lichaam te hebben en kunnen daarvoor uren in de sportschool staan te zweten. Of mannen dit nodig vinden is nog maar de vraag. Wat is voor hen nou het ideale lichaam van een vrouw?

lichaam2 FEM FEM

Verkeerd beeld

Tegenwoordig worden we overspoeld met foto’s van de mooiste en dunste modellen. Zeker op sociale media wordt het schoonheidsideaal dat in de westerse samenleving geldt, steeds meer versterkt. Uiterlijk speelt een grote rol in de samenleving en dit maakt veel mensen onzeker over hun lichaam. Toch hebben we volgens onderzoek van EenVandaag een verkeerd beeld van wat het andere geslacht het perfecte lichaam vindt. Zijn we veel te veel gefixeerd op onze eigen ideeën van schoonheid?

Het ideale vrouwenlichaam

In het onderzoek van EenVandaag in samenwerking met LINDA-magazine kregen deelnemers 5 animaties van het andere geslacht te zien. In deze animatie was 5x hetzelfde poppetje te zien, maar telkens met een ander figuur. Vervolgens werd er gevraagd welk type lichaam zij het aantrekkelijkst vonden. 45% van de mannen koos in dit geval voor de gemiddelde vrouw. Bij dit figuur waren wat meer rondingen te zien: “Wat moet je met een zak met botten”, zegt een mannelijk panellid, “Een vrouw mag rondingen hebben, dat maakt ze mooier dan een heel dun lijf”.

onderzoek

Vrouwen

Ook werd er in het onderzoek aan vrouwen gevraagd wat zij dachten dat mannen het meest aantrekkelijke figuur zouden vinden. Iets meer dan de helft van de vrouwen (54%) koos voor de 2 meest dunne versies van de vrouw, zelfs met blokjesbuik. Volgens de onderzoekers kan dit verschil worden verklaard door het beeld van de vrouw dat telkens naar voren wordt gebracht in de media.

Wetenschap

Dat mannen een vrouw met rondingen een stuk aantrekkelijker vinden dan vrouwen met een blokjesbuik kan worden verklaard vanuit de drang om voort te planten. Een man bepaalt onbewust meteen of een vrouw vruchtbaar is. Daarom vinden mannen bijvoorbeeld vrouwen met een zandloperfiguur heel aantrekkelijk. Brede heupen wijzen namelijk op het feit dat het baren van kinderen soepeler zal verlopen. Ook vinden mannen alles wat een vrouw vrouwelijk maakt ontzettend aantrekkelijk, omdat zij dit zelf niet hebben. Daarom zullen zij het heel aantrekkelijk vinden als een vrouw mooie volle borsten of billen heeft.

Innerlijk

Of jij nou wel of niet ‘het ideale lichaam’ bezit, uiteindelijk gaat het hier helemaal niet om. Het gaat erom dat jij blij bent met je eigen lijf en je hier gezond en tevreden in voelt. Probeer het schoonheidsideaal dat wordt bepaald door mannen of de media los te laten en zorg er vooral voor dat je gezond bent. Het innerlijk is namelijk veel belangrijker dan een mooi uiterlijk. Waar mannen namelijk nog meer op vallen dan op mooie borsten of billen is iemand die lief is en spontaan, en bovenal blij met zichzelf.

Lees ook: Mannen geven de voorkeur aan deze haarkleur bij vrouwen