Als je net als ons iets te veel tijd op TikTok spendeert, heb je de term ‘manifesteren’ vast wel eens voorbij zien komen. Anders je vriendinnen wel, want “manifest it” wordt wel héél vaak in jullie groepsapp gezegd. Maar wat is manifesteren en klinkt het allemaal niet een beetje te goed om waar te zijn? We vertellen je er alles over.

@pinterest

Manifesting, baby

In een notendop is manifesteren je gedachten werkelijkheid laten worden. Simpelweg gezegd is het te omschrijven als ‘als je denkt aan iets dat je graag wilt, gebeurt het ook’. Je denkt hierbij dus letterlijk iets in het bestaan. Dit heeft alles te maken met de law of attraction – een term je misschien wél een belletje doet rinkelen. Bij deze wet trek je namelijk aan waar je je op focust. Wanneer je je dus focust op het negatieve, zal het negatieve ook gebeuren. Gelukkig werkt dit ook andersom: een positieve mindset zorgt ook voor positieve resultaten.

Energie

Spoiler: het gaat vanaf nu een beetje zweverig klinken. De gedachte achter manifesteren is namelijk dat je gedachtes een vorm van energie zijn. Positief denken wordt dus omgezet in positieve energie en dit trekt weer geluk en succes aan in je leven, op alle vlakken. Zo kun je eigenlijk alles wat je hartje begeert manifesteren, van gezondheid tot financiën tot relaties. Je kan het zo groot of zo klein maken als je wilt, maar weet wel dat het niet van de één op andere dag zal gebeuren.

Schermafbeelding 2021-07-15 om 16.49.57

Werkt het echt?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan en docu’s gemaakt (aanrader: The Secret) over manifesteren en de law of attraction. Zo zijn psychologen er over uit dat de manier waarop je denkt wel degelijk effect heeft op je leven. Of het echt zo sterk werkt als wordt gezegd is alleen nog maar de vraag…

Snelcursus manifesteren

Helaas is denken aan de loterij winnen niet genoeg om hem ook echt in de wacht te slepen. Zo’n positieve energie creëren kost meer moeite. Zo moet je een proactieve houding hebben. Dit betekent dat je echt in het positieve moet geloven en ook in je acties moet weerspiegelen. Zo werkt het om je wensen te visualiseren en meerdere malen in je hoofd af te spelen.

Een populaire manier om te manifesteren is de 3-6-9 methode. Hierbij schrijf je op waar je naar verlangt – drie keer in de ochtend, zes keer in de middag en negen keer in de avond. Als je bijvoorbeeld wil dat je crush je eindelijk wat aandacht geeft, schrijf dan zijn of haar naam drie keer op, zes keer wat je wil dat hij of zij doet (appen, bellen, etc.) en negen keer wat je wilt dat ze zeggen.

@pinterest
@pinterest

Tips

Manifesteren moet je leren, daarom geven we hier alvast drie belangrijke tips zodat jij binnenkort jouw droomleven leeft!

  • Manifesteer niet op het hoe, maar op het wat. Focus bijvoorbeeld niet op een salarisverhoging, maar op meer geld in het algemeen. Dit kan namelijk gebeuren als je geld terugkrijgt van de belastingdienst of mensen die je trakteren op een koffietje.
  • Heb geduld. Als je iets groots manifesteert, verwacht dan dat het in kleine stapjes gaat en dat er waarschijnlijk ook aardig wat tijd overheen gaat.
  • Onderneem actie. Je wensen komen je, zelfs met manifestatie, niet zomaar aanwaaien. Neem daarom ook de kleinere kansen die op je pad komen aan. Dit kan zomaar een gedeelte zijn van een groter proces…

Lees ook: Dit is waarom de aardigste mensen mentaal het sterkst zijn