Yay! Sinds 16 september is er een nieuwe iOS update uit waar je vast al van gehoord hebt. Met talloze nieuwe functies en een nieuwe uitstraling heeft je iPhone weer een nieuw jasje gekregen. Wij zijn enthousiast en vertellen je graag wat er veranderd is. Lees je mee?

Widgets

In je telefoon zijn nu widgets toegevoegd, waarmee je apps groter in beeld kan zetten en je makkelijker kan zoeken naar je apps. Dit ziet er al leuk uit, maar met de app ‘Widgetsmith’ kun je jouw apps de kleuren en plaatjes geven die je zelf wil. Hoe leuk is dat! Op deze manier heeft je iPhone meteen een leuke uitstraling.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NYLAH |TRAVEL BLOGGER• CREATOR (@nylah.akua.adjei) op

Nu even niet

Voor velen is dit dé uitkomst – met deze nieuwe update zal bij een inkomende oproep via telefoon of FaceTime nooit meer je hele scherm gevuld worden. In plaats hiervan komt het bovenin je scherm tevoorschijn, waardoor jij gewoon verder kan blijven appen met je date of die film verder kan afkijken. Hoe fijn! Je belt later wel even terug.

FaceTime

Door de laatste iOS 14 update kunnen mensen die gebruikmaken van gebarentaal gewoon meedoen aan een FaceTime gesprek. FaceTime zal zelf opmerken als dit het geval is en zorgt er dan voor dat die persoon goed zichtbaar is op ieders scherm tijdens een groepsgesprek. Super handig!

Vertalen

Ben jij niet zo goed in Engels? Of maak je steeds gebruik van Google Translate als iemand tegen je praat in een andere taal? Dat is nu verleden tijd! Je opent gewoon de nieuwe ‘Vertalen-app’ en je telefoon vertaalt het gesprek via de microfoon. Of je typt gewoon wat je wil zeggen en je telefoon zegt het voor je. Hoe fijn – nooit meer gedoe dat jullie elkaar niet verstaan.

Memoji’s

Lijk jij niet op je memoji? Dan heb je geluk, want Apple heeft 11 nieuwe kapsels en 19 nieuwe hoofddeksels toegevoegd om je memoji te verbeteren. Ook zijn er hele leuke nieuwe stickers bijgekomen, zoals de boks-, knuffel- en bloos-emoji. Voor de mensen die graag stickers gebruiken, is dit heel leuk.

Emoji’s

Dit is nog niet alles. In een volgende update, namelijk iOS 14.2 krijgen we meer dan 100 nieuwe emoji’s. Heb jij altijd al een transgender vriendelijke emoji gemist of kaasfondue? In de nieuwe update zul je ze wél  kunnen gebruiken. Verder komen er nog meer leuke emoji’s, zoals onder andere bubbelthee, een boemerang, een dodo, bever, piñata, munt, longen, een hart en een ninja. Het fijne is, er zullen in deze update ook een hele hoop nieuwe mensen emoji’s worden toegevoegd met nieuwe huidskleuren en andere genders.

Ontdek het zelf

Ben je benieuwd naar de nieuwste emoji’s? Bekijk deze video en ontdek ze allemaal!

Maak jij graag de allermooiste foto’s met je iPhone? Met deze tips lukt dat zeker.