Strong is the new skinny. Tegenwoordig zijn de fitgirls niet meer weg te denken van sociale media. Ook delen ze hun gespierde lichamen en gezonde eetpatroon op hun profielen. Met hun dagelijkse trainingsschema is het ook niet gek dat ze zo sterk zijn geworden. Is dit ook jouw nieuwe motto en heb je de hype helemaal te pakken? Met deze tips krijg jij binnen no-time ijzersterke buikspieren.

core FEM FEM
@nochtli Instagram

Plank

De oefening waar bijna iedereen een hekel aan heeft, de plank. Maar voor een ijzersterke core kun je deze oefening echt niet overslaan. Op de plank kun je ook nog heel veel verschillende variaties verzinnen bijvoorbeeld de side plank, of hip dips. Om een plank te doen, ga je op je buik op de grond liggen waarna je je op je tenen en ellebogen in een rechte lijn omhoog duwt. Vervolgens span je je buikspieren aan en blijf je zo lang mogelijk in deze positie.

Superman

De superman is niet alleen goed voor je buikspieren, maar ook voor je rug en billen. De ideale oefening dus! Ook bij deze oefening ga je plat op je buik liggen, dan lift je je armen en benen tegelijkertijd omhoog. Het is de bedoeling dat je hierbij je borst en billen aanspant. Daarna laat je weer los en herhaal je dit een aantal keer. Is het nog te moeilijk om beide armen en benen tegelijk omhoog te liften? Dan kun je dit afwisselen. Eerst je linkerarm en rechterbeen, daarna precies andersom.

Leg raises

De leg raises zijn ontzettend pittig, maar ook ongelofelijk effectief. Ga op je rug liggen met je benen recht omhoog, je ligt dus in een hoek van 90 graden. Daarna laat je je benen langzaam naar de grond zakken, terwijl je ze rechthoudt. En haal je benen dan weer omhoog. Voor het beste effect laat je je benen net boven de grond hangen voordat je ze weer omhoog haalt naar de hoek van 90 graden. Maar als dit nog te moeilijk is probeer je je benen zo laag mogelijk te houden.

Mountain Climbers

Mountain Climbers zijn niet alleen heel goed voor je spieren, maar zijn ook nog eens heel goed voor je vetverbranding. Je kunt deze oefening namelijk op heel hoog tempo doen. Bij deze oefening sta je in een hoge plank, je rust dus niet op je ellebogen, maar op je handpalmen. Vervolgens buig je je knieën een voor een naar je borst, door je buikspieren aan te spannen. Dit kun je zo snel of langzaam doen als je zelf wil.

Reverse crunch

De laatste oefening alweer, is de reverse crunch. Bij deze oefening lig je op je rug met je benen half gebogen, wel staan je voeten nog steeds op de grond. Voor de oefening haal je je benen terug naar je borst, eigenlijk lijkt het een beetje op een koprol achteruit. In het midden stop je en schiet je benen naar boven. Daarna ga je weer rustig terug.

De smaak te pakken? Dit zijn de fitness Youtubers die je moet volgen!