Help – je date is echt een beetje raar en je wil nu meteen weg! Voor de serieuze daters onder ons is dit hoogstwaarschijnlijk een heel herkenbaar gevoel. Maar hoe kom je nu weg bij een date die je helemaal niet leuk vindt? We willen ze immers geen valse hoop geven, toch ladies? Wij geven je 5 manieren om nu meteen (!) weg te komen bij een onaangename date als je niet goed bent in het zeggen dat je hem niks vindt.

Onaangename date FEM FEM

Het belletje van je vriendin

Misschien een beetje cliché, maar het is een van de beste smoesjes om weg te komen. Geef een vriendin de opdracht om je tijdens je date op te bellen met een spoedgeval. Een paar voorbeelden: zij en je beste vriendin zijn gestrand met de scooter en je moet ze ophalen, of je buurman is zijn sleutel kwijt en wil graag de reserve sleutel bij jou lenen. Helpt altijd!

Je bent ziek door je lunch

Wanneer je zeker weet dat het niks wordt, ga dan naar het toilet. Neem vooral je tijd, doe even lippenstift op en blijf gewoon een kwartier weg. Eenmaal teruggekomen vertel je met zweet op je voorhoofd – het water dat je er net op gespetterd hebt – dat je enorm last hebt van je maag. Zeg gewoon dat het komt door je lunch van die middag en dat je liever naar huis gaat.

Maak ze ongeïnteresseerd

Is het vervalsen van ziektes of spoedgevallen niet jouw ding? Zorg dan dat je hem wegjaagt! Om hem tijdens de date af te schrikken, zeg je gewoon dat je klaar bent met ‘wachten’ en dat je snel op zoek bent naar een relatie voor heel je leven. Je wil namelijk het liefst binnen een half jaar getrouwd en zwanger zijn van de eerste van een reeks kinderen. Hoogstwaarschijnlijk weet hij niet hoe snel hij weg moet gaan en binnen no time ben je verlost van je afschuwelijke date.

Toon geen interesse

We kunnen wel allemaal dingen gaan verzinnen om te zeggen, maar je kan hem ook gewoon negeren. Zeg dat je echt even moet reageren op dat ene berichtje en blijf dan doorgaan met typen. Jij bent voor hem dan natuurlijk heel saai en binnen nu en 5 minuten is hij weg. Je komt heel ongeïnteresseerd over en dat is de bedoeling. Dit kan natuurlijk ook op een andere manier dan hem te negeren… Let wel: deze truc is natuurlijk eigenlijk gewoon heel kinderachtig.

Wees eerlijk tegen hem

Toch is eerlijk zijn wel de beste manier om eerlijk met je date om te gaan. Zeg gewoon dat het niets wordt. Besluit niet om hem achteraf te ghosten, maar direct te zijn. Wees vriendelijk tegen hem en zeg het op een aardige manier. Laat weten dat je het fijn vond om hem te ontmoeten, maar de klik niet voelde. Hij herkent je gevoelens vast wel, want hij zal hoogstwaarschijnlijk ook geen klik voelen. Met eerlijkheid kom je het verste!

Is je date juist heel ongemakkelijk? Op deze manier zorg je dat een date minder ongemakkelijk wordt.