Podcasts zijn helemaal hot and happening, net als Body Positivity. Gelukkig zijn deze twee dingen ook makkelijk te combineren. In deze podcasts wordt er op een andere manier naar het fenomeen Body Positivity gekeken, dan op sociale media. Als je even klaar bent met het kijken naar je Instagram of TikTok, kun je voor je dagelijkse portie Body Positivity dus luisteren naar deze podcasts!

@pinterest
@pinterest

1. She’s All Fat: A Fat Positive Podcast

Deze podcast is echt dé ideale plek voor zelfliefde en Body Positivity, gerund door Sophia Carter-Khan. Wanneer je meerdere afleveringen hebt geluisterd, zal de manier waarop je naar jezelf en je lichaam kijkt veranderen. Ook probeert de podcast jezelf verantwoordelijk te stellen voor de manier waarop je niet alleen anderen, maar ook jezelf behandelt. Zelfreflectie is een groot onderwerp in deze podcast.

Luister de She’s All Fat Podcast hier

2. Body Kindness

Gezond in elke maat, dat is de kern in de podcasts van Rebecca Scritchfield. In haar podcast Body Kindness bespreekt ze verschillende onderwerpen zoals Body Positivity, seks en bijvoorbeeld burn-outs. Maar de kern van de podcast blijft: als je goed in je vel zit ben je op je gezondst, maakt niet uit in welke maat.

Luister de podcast hier

3. Mayra Louise

Mayra Louise de Wilde is natuurlijk een van de meest bekende Body Positivity influencers. Ze besteed hier op haar Instagram veel aandacht aan en schreef hier zelfs een boek over, ‘Op je lijf geschreven’. Nu heeft ze ook een podcast om dit onderwerp nog verder aan te snijden. In de podcasts bespreekt de influencer verschillende onderwerpen over Body Positivity, maar ook dingen die hier haaks opstaan. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld diëten, overgewicht en zelfvertrouwen.

4. Food Heaven Podcast

De ‘Food Heaven Podcast’ wordt gerund door Wendy Lopez en Jess Jones, BFF’s en voedingsdeskundigen. In hun podcasts helpen zij mensen naar een gezonder en gebalanceerd leven. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Elke woensdag bespreken zij verschillende onderwerpen als cultuur, mentale gezondheid, het accepteren van je lichaam en normaal eten.

Luister de podcast hier

5. Wellness Lately

Deze podcast gaat op en top over welzijn en jezelf goed voelen. De power van je mindset komt heel erg naar voren en zorgt ervoor dat je beter voor jezelf gaat zorgen en een betere lifestyle opbouwt. Ook zorgt het voor meer zelfvertrouwen en plezier in het leven. Hosts Bridget Shannon en Dana Barron gaan in tegen de dieetcultuur en praten over verschillende onderwerpen als intuïtief eten, gezond zijn in elke maat, spiritualiteit, carrière en ondernemerschap.

Luister Wellness Lately hier

6. Break the Diet Cycle

‘Break the Diet Cycle’ is net als ‘The Food Heaven Podcast’ gerund door voedingsdeskundigen. In hun podcast praten Dalina Soto en Melissa Landry over hun struggles met gewicht en lichaamsbeeld. Ze praten over hoe het is om een gezonde relatie met eten te hebben en geven hier tools voor. Ook ruimen ze misopvattingen die hierover bestaan uit de weg.

Luister hier naar de podcast

7. Damn, honey

In de Nederlandse podcast ‘Damn, Honey’ worden alle onderwerpen besproken waar je als vrouw mee te maken krijgt. In de podcast worden echte taboes besproken zoals het niet-moederschap, porno kijken en cat calling. Ook komen er nog veel meer andere onderwerpen aan bod. De podcast zal echt zorgen voor een confidence boost.

8. Eat the rules

In deze podcast gaat Summer Innanen compleet in tegen de dieetcultuur, als een echte rebel. Volgens haar is een dieet een vorm van straffen en zorgt de hele dieetcultuur ervoor dat mensen met een andere lichaamsvorm dan ‘de standaard’ worden buitengesloten. In de podcast praat ze over eigenwaarde en hoe je dit kunt opbouwen. Het maakt niet uit hoe ver je bent op je eigen weg, deze podcast is altijd interessant.

Luister de podcast hier

Lees ook: Body Positivity, zó voel jij je zelfverzekerd in bikini!