Veilige seks is heel belangrijk, dat weten we allemaal. We investeren een hoop geld in anticonceptie, condooms en testen. Maar wist je dat niet alleen het lichamelijke deel, maar ook het mentale deel van seks ontzettend belangrijk is? Dit heeft alles te maken met seksuele energie. Het is daarom belangrijk dat je je niet alleen focust op je lichaam, maar ook op je mind. Wij leggen je uit wat een seksuele cleanse is en waarom je dit zou moeten doen.

@pinterest
@pinterest

Energie

Tijdens de seks komt er een hoop energie vrij, niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. De energie die vrijkomt kan positief of negatief zijn. Om te kunnen begrijpen of deze energie die ontstaat goed voor jou is of niet, moet je eerst kunnen begrijpen wat er precies gebeurt als intiem wordt met iemand die jij zelf hebt gekozen. Seks kan met de juiste partner kan ons namelijk een boost geven en zelfs emotioneel helen, terwijl seks met een niet juiste partner ons juist kan beschadigen. Het kan zijn dat je dit vooraf of tijdens de seks helemaal niet merkt. Dit proces ontstaat pas achteraf. Wanneer je seks hebt gehad met iemand die bijvoorbeeld heel toxic is voor jou als persoon, kun je je emotioneel uitgeput voelen.

Cleanse

Een seksuele cleanse kan er dus voor zorgen dat jij deze negatieve energie uit eerdere (seksuele) relaties kwijtraakt. Ook zul je meer inzicht krijgen in jouw seksleven en jouw seksuele partners. Deze cleanse kun je goed zelf doen, maar je kunt ook cursussen volgen. In eerste instantie kijk je bij deze cleanse naar je lichaamssignalen, om erachter te komen welke seksuele partners wel of niet bij jou passen. Vervolgens wordt de cleanse iets spiritueler en ga je je echt richten op je energie. Als laatste maak je korte metten met de negatieve energie uit je seksuele verleden en ga je grenzen stellen.

Lichaamssignalen

Bij deze stap ga je kijken naar alle signalen die jouw lichaam je geeft om te vertellen wat je voelt bij jouw seksuele partner. Je lichaam is in dit geval jouw eigen meetinstrument die je advies geeft. Wees hierbij eerlijk naar jezelf. Ookal was de seks nog zo goed, het kan zijn dat het op de lange termijn niet in je eigen voordeel werkt. Ga bij jezelf na: voel je je vermoeid of verward dagen of weken lang? Deze gevoelens kunnen nog versterkt worden door stress, angst, depressie en onzekerheid. Als deze gevoelens ineens out of nowhere ontstaan na de seks is dit een teken dat het voor jouw energie niet werkt.

Een bad nemen

De tweede stap is iets meer spiritueel en gaat echt over het cleansen van je lichaam, geest en ziel. Het is bij deze stap de bedoeling dat je de negatieve energie kwijtraakt en je weer met een frisse start kunt beginnen. Dit kan je doen door in bad te gaan. Dit ritueel komt uit de Caraïben en word ook wel Limpieza (de schoonmaak) genoemd. In het bad kun je verschillende soorten kruiden toevoegen. Je kunt beginnen door een bad te nemen met zeezout, basilicum en rozemarijn. Dit zorgt voor emotionele balans. Voor het verwijderen van negatieve seksuele energie of zelfs trauma kun je een walnoot-bad nemen. Het is wel belangrijk dat je hiervoor een douche neemt.

Dit moet je doen:

  • 10 zwarte walnoten koken in water. Doe dit voor 2-3 uur totdat het water ook zwart is. Laat het water dan afkoelen
  • Zet je intentie voor het bad en houd in je hoofd welke banden uit het verleden en seksuele energieën je kwijt wil raken.
  • Voeg het walnootwater toe aan jouw warme bad. Blijf net zolang als je wil in het bad zitten en houd je intentie goed in je hoofd.
  • Sluit je bad af door jezelf een knuffel te geven en jezelf eraan te herinneren dat je een krachtige geliefde vrouw bent.

Touwen doorknippen

Ben je wat minder spiritueel ingesteld dan kun je gaan voor een ander ritueel, het touw knippen. Door letterlijk de touwen door te knippen die staan voor de seksuele relaties die jij hebt gehad, neem je je eigen kracht terug. Jij hebt de controle. Elke energie die je kwijt wil raken visualiseer je op een touw. Je kunt dit op verschillende manieren doen, je kunt bijvoorbeeld een touw doorknippen of een kaars uitblazen. Als het maar staat voor iets wat je afsluit. Tijdens dit ritueel is het niet de bedoeling dat je de hele emotie opnieuw beleeft, maar dat je deze juist loslaat.

Lees ook: Zo ga je om met het seksverleden van jouw partner.