De sjaal komt weer overal terug deze zomer: in je haar, op je hoofd, en natuurlijk om je nek. Moge het duidelijk zijn: we hebben het hier natuurlijk niet over die gebreide wollen sjaal maar over een vierkante satijnen sjaal met een leuk printje. Wist je ook dat je deze makkelijk kan omtoveren in een top door ze op bepaalde manieren te knopen? Deze vijf manieren om een sjaal als top te dragen zijn perfect voor hot girl summer!

@pinterest
@pinterest

De classic

De meest voorkomende én meest simpele manier om een sjaal als top te dragen is als volgt. Je vouwt je sjaal in een driehoek, vouwt deze om je borst met de punt naar beneden en knoopt de twee punten achterlangs vast. Easy as that! Op deze manier heb je super makkelijk een bandana-top gemaakt met een mooie half-open rug. Je kunt de voorste ‘flap’ ook nog in je broek of midi-rok stoppen voor een bandeau effect. Perfect als je na het zwemmen uitgebreid gaat dineren en er toch nog chic uit wilt zien! Ook handig: de sjaaltjes nemen onwijs weinig ruimte in in je koffer!

Andersom

Voor deze manier stijl je de sjaal precies hetzelfde als bij de classic, alleen maak je nu de knoop vooraan! Kies hiervoor wel een sjaal die lekker groot is zodat je niemand per ongeluk flasht! Ook kun je er altijd nog een strapless beha onder doen, just to be sure. Als je een lange sjaal omhebt, kun je de einden die over zijn nog om je nek binden én krijg je een top die er heel anders uitziet!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sasha Mei (@sasha.mei)

Om je nek

Oehhh, deze look is wel heel sexy! Misschien niet helemaal geschikt als je een grote cupmaat hebt, maar je kan het altijd proberen. Ook deze manier is zo makkelijk mogelijk gemaakt. Sla de sjaal om je nek zodat beiden kanten naar boven hangen. Kruis ze over elkaar terwijl je ze naar achter brengt, en knoop het op je rug. Verschuif de sjaal zodat je boobs er niet uit vallen en je hebt zo deze hete look gemaakt!

Met bandjes

Niet zo’n fan van de strapless look? Maak dan deze top met ‘mouwen’. Vouw opnieuw de vierkante sjaal in een driehoek, hou hem met de punt omlaag voor je borst en breng de punten onder je oksel weer naar voren over je schouders. Breng ze vervolgens via je oksel weer naar achter en de knoop de uiteinden van links en rechts aan elkaar.

Haltertop

Voor deze top heb je behalve en sjaal ook een ketting nodig. Ga voor een simpele chain zonder bedel. Vouw vervolgens opnieuw de sjaal in een driehoek, maar sla hem dit keer om met de punt naar boven en knoop de sjaal op je rug vast. Dit is waar de ketting in het verhaal komt: je knoop de twee stukken van de bovenste punt aan voorkant vast om je ketting! Zo chic, we love it!


Lees ook: de meest trendy accessoire van deze zomer is: de buik ketting