fem fem artikel 13

Dit zijn volgens de Consumentenbond de slechtste zonnebrandcrèmes

Looks16 jun 2023, 15:15 doorAngela Badstuber
Het zonnetje is weer volop aan het schijnen. Hoewel dit heerlijk is, is het ook ontzettend belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. De consumentenbond doet jaarlijks een zonnebrandtest. Volgens hen beschermt niet iedere zonnebrand je even goed tegen de zon.
fem fem artikel 13
Bron: Pinterest

Slechtste zonnebrandcrèmes

De consumentenbond raadt dit jaar vier zonnebrandcrèmes af. Volgens hen zijn dit de zonnebrandcrèmes die je het slechts beschermen. Dit jaar zijn het de SuntribeZinc Sun Stick original white, Naïf Mineral Sunscreen Cream SPF30, VisionClear & Dry Transparante spray en CliniqueMineral Sunscreen Lotion for body. Waarom deze minder goed zijn, zullen we je even uitleggen.

1. Clinique Mineral Sunscreen Lotion for body

De testscore van deze zonnebrandcrème is 2,0/10. De nadelen van de crème is dat de SPF niet gehaald wordt in de test, de UVA-bescherming is slecht en één of meerdere microplastics in de zonnebrand staan op de rode lijst en oranje lijst. Er is wel één voordeel, het bevat geen allergenen. Maar helaas beschermt het je huid niet goed tegen de zon.
fem fem artikel 9

2. Vision Clear & Dry Transparante spray

Deze zonnebrandcrème kwam uit op een testscore van 2,3/10. De test haalt de SPF van 30 niet. De UVA-bescherming is slecht en de crème bevat één of meerdere microplastics. Ondanks dat, bevat de crème geen allergenen en verspil je geen SPF tijdens het smeren, aangezien het een spray is.
fem fem artikel 10

3. Naïf Mineral Sunscreen Cream SPF30

Ook deze zonnebrandcrème had een lage testscore. Het kreeg een cijfer van 2,7/10, omdat de SPF-score van 30 veel lager uitkwam. Ook is de crème erg prijzig, namelijk €24. Je kunt andere en meerdere zonnebrandcrèmes vinden van een hogere kwaliteit die goedkoper zijn.
fem fem artikel 11

4. Suntribe Zinc Sun Stick original white

Weer een lage testscore voor deze zonnebrandcrème. Het kreeg een 2,9/10, omdat in de metingen van de consumentenbond naar voren kwam dat de SPF van Suntribe stick uitkwam op 11,8, terwijl Suntribe beweert dat de stick een SPF heeft van 30. Dat is een afwijking van meer dan 60%, maar er is maar 17,5% wettelijk toegestaan.
fem fem artikel 12