Tegenwoordig zoeken we in alle hoeken en gaten om onze voorraad op te bergen. We verbergen alles achter deuren en in kastjes. Maar nu kwam Murray Berrill wel met een heel creatief idee als alternatief voor een wijnkelder.

Wijnvoorraad in de trap

Een tijdje geleden vertelden we al over creatieve manieren om wijnflessen te bewaren, of eerder, hoe je je wijn kon tentoonstellen. Het kan zijn dat je zoveel wijn hebt, dat het niet in een van die kunstwerken past en dat je wat anders moet verzinnen. In eerste instantie denk je aan een wijnkelder, maar zonder kelder wordt dat ook erg moeilijk. Murray Berrill had hetzelfde probleem en bedacht een perfect oplossing. Hij wist namelijk een plek voor zijn wijnvoorraad te bouwen IN zijn trap, niet eronder zoals Harry Potter, maar echt IN zijn trap!

trap-omgebouwd-wijnkelder

De ultieme wijnvoorraad

Murray gaat in zijn gehele huis heel creatief om met de ruimte die hij heeft. Daarom bedacht hij dit idee. Maar de grote vraag is: “Hoe maak je dit?” Eigenlijk is het een stuk simpeler dan dat we eigenlijk denken. Hij heeft van elke traptrede een uitschuifbare lade gemaakt. In elke lade passen een aantal verschillende flessen met wijn.

Het project heeft hem in totaal 2800 euro gekost, een duur grapje dus. Maar hij kan in zijn wijntrap, maar liefst 156 flessen kwijt. Hij heeft er niet alleen geld aan uitgegeven, maar ook heel erg veel tijd. De wijnflessen moeten er natuurlijk wel in passen, maar de trap moet ook stevig genoeg blijven. Dus er komt heel wat passen en meten bij kijken.

trap-omgebouwd-wijnkelder

Temperatuur

Voor alle wijnkenners onder ons, elke wijn heeft een andere temperatuur nodig. Het gaat er natuurlijk vooral om wat je lekker vindt, maar wijn moet vooral niet te warm worden (afgezien van Gluhwein dan). Murray Berrill heeft ook hier wederom weer een oplossing voor bedacht. Hij heeft in zijn lades een thermometer geïnstalleerd. Hiermee kan hij ervoor zorgen dat zijn wijnen niet te warm worden.

Lees ook: Dit wil je: drijvende wijnglazen voor in het zwembad of op het strand