Je hebt volmondig ‘ja’ gezegd op de vraag uit je dromen en het is dan eindelijk zo ver: je gaat trouwen! Naast heel veel geluk brengt dit helaas ook een lading stress met zich mee, want er moet zó veel geregeld worden. Onder dit ook het shoppen van je trouwjurk, want hoewel je Pinterest borden al sinds je jeugd volstaan met de meest prachtige jurken, is het uitkiezen van the one nog lastiger dan de zoektocht naar de ware liefde! Deze tips van een expert helpen je op weg.

@pinterest
@pinterest

Laat de film fantasie los

Trouwjurken shoppen ziet er in films altijd uit als het meest geweldige wat er is. Samen met je vriendinnen van gratis champagne genieten, mooie jurken passen en binnen een oogopslag de perfecte trouwjurk gevonden hebben… Ja, zo werkt het dus niet. Hoewel het vast heel gezellig kan zijn met je vriendinnen, moeten zij er ook op voorbereid zijn dat je zomaar een mental breakdown kan krijgen omdat je de perfecte jurk maar niet kunt vinden. Zet daarom voor jezelf realistische verwachtingen en vertel jezelf dat het ook oké is als je niet in de eerste de beste bruidswinkel je jurk vindt.

Houd je trouwdatum en locatie in gedachten

Hoewel je misschien al sinds je zevende hebt gedroomd van een grote, wijde baljurk of een jurk vol met kraaltjes en een lange sleep, heeft de perfecte trouwjurk meer te maken met je trouwdatum en locatie dan je denkt. Een zomerse bruiloft aan het strand bijvoorbeeld past eerder bij een luchtig design. Houd bij de zoektocht naar je jurk dus het materiaal, het gewicht en of het wel past bij de rest van je trouwerij in gedachten.

Stel een realistisch budget vast

Een budget vaststellen is lastig, vooral omdat er weinig transparantie is in de trouwwereld over de prijzen. Wij zouden zeggen dat er drie prijscategorieën zijn: €800-2500, €2500-5000 en boven de €5000. Hier moet je nog wel de extra kosten van eventuele wijzigingen, verzendkosten en accessoires bijrekenen. Over het algemeen geldt: hoe minder je budget, hoe simpeler de jurk. Mocht je toch all out willen gaan met een kleiner budget, ga dan voor prachtige accessoires die je alsnog heel chic laten lijken!

@pinterest
@pinterest

Kijk niet op social media

Het beste aan het internet is dat het je alles kan aanbieden wat je wilt, maar dit is tegelijkertijd ook het grootste nadeel. Op Instagram op zoek gaan naar je perfecte droomjurk, wordt dan ook sterk afgeraden – er is gewoon te veel keuze! Ga in plaats daarvan je eigen kast af en kijk wat je er al in hebt hangen. Heb je bijvoorbeeld veel topjes met een vierkante hals, dan is er een grote kans dat dit je enorm goed staat en dit ook in je trouwjurk terugkomt!

Wees duidelijk over wat je wilt

Geef in de trouwwinkel van te voren al aan wat je verwacht van de consultant en wat je budget is. Ook als je al een bepaald model in gedachten hebt, kun je dit aangeven. Zo verspil je geen tijd en onnodige tranen omdat de trouwjurk die je hebt gepast ver boven je budget is.

Vertrouw je instinct

Net als met je soon-to-be-husband, wéét je gewoon welke jurk voor jou gemaakt is. Dit kan voor iedereen anders voelen. Sommigen bruiden huilen, springen, dansen of staren wanneer ze zichzelf in de spiegel zien. Natuurlijk kun je nog even de opties analyseren en er een nachtje over slapen, maar als de volgende ochtend die bepaalde jurk het eerste is wat in je hoofd opkomt: go get it!

Lees ook: Dit is de perfecte trouwjurk volgens mannen