Houd je van zoetigheid en kan je toevallig wel een sugar rush gebruiken? Ben je uitgekeken op je go-to chocoladerepen en snoep? Probeer dan eens deze snack! In De Verenigde Staten is het een bekende homemade zoetigheid, maar in Europa is het nog vrij onbekend: Puppy Chow!

Puppy Chow

Puppy Chow, ook wel Muddie Buddies of Monkey Munch genoemd, is een snack gemaakt van cornflakes, gesmolten chocolade, pindakaas en poedersuiker. Kies je favoriete cornflakes, dompel ze onder in gesmolten chocolade en pindakaas en bedek ze vervolgens met poedersuiker. Doe er eventueel nog wat pretzels of M&Ms bij om het af te maken. Kan je niet wachten om een handje te nemen? Tip: leg ze even in de koelkast zodat de chocolade hard wordt! Deze zoete snack is perfect voor cheat day, een feestje of als dessert met een bolletje roomijs. Om je vingers bij af te likken!

Gezonder alternatief

Van deze snack is ook gemakkelijk een vegan option te maken: veganistische pindakaas en chocolade zijn namelijk gewoon in de supermarkt te halen! Klinkt dit super aantrekkelijk maar wil je liever iets minder calorieën naar binnen werken? Vervang de originele ingrediënten dan voor de suikervrije versie!

Nog op zoek naar een bijpassend avontuurlijk drankje? Probeer dan eens de rode wijn chocolademelk!