Sporten, daar hebben we al heel wat artikelen over geschreven. Je kunt er namelijk allergisch voor zijn, je kunt fit worden zonder sportschool of je kunt net zo goed in bad gaan. Vandaag willen we het graag hebben over welke eetwaren je het beste kunt vermijden voordat je naar de sportschool gaat. Als je eenmaal besloten hebt om te gaan, is het wel zo fijn om het beste uit je work-out te halen. Om je sportsessies zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen hebben wij de etenswaren die je het beste niet kunt eten op een rijtje gezet.

eetwaren vermijden sporten FEMFEM

Lijnzaad

Lijnzaad bevalt veel vezels, wat normaal gesproken heel goed voor je is en ook nog eens gezond. Toch kun je voordat je gaat sporten beter geen lijnzaad eten, want dit zorgt voor gassen en een opgeblazen gevoel.

Donkere bladgroentes

Donkere bladgroentes zijn erg goed voor je en zitten boordevol met allerlei vitamines die je energie geven. Dit is natuurlijk erg belangrijk voordat je naar de sportschool gaat, maar sla donkere bladgroentes en rauwe groentes toch even over. Het duurt namelijk nogal lang voordat deze groentes zijn verteerd en kan daarom een opgeblazen gevoel geven.

Als je toch groentes wilt nemen voor je work-out, kies dan voor een groene smoothie met onder andere avocado. Zorg en dan wel voor dat je alleen groentes in je smoothie doet, want fruit geeft net een andere energie die je beter niet kunt innemen voordat je gaat sporten.

Zuivel

Zuivel producten zijn goed voor je, maar eet ze niet 2 uur voordat je gaat sporten. Het is altijd makkelijk om even snel een schaaltje met yoghurt en wat fruit te eten, maar die kun je beter bewaren voor na je work-out. Het kan er namelijk voor zorgen dat je maagzuur krijgt en dat is niet wat je wilt tijdens het sporten.

Bonen of nootjes

Deze producten bevatten veel eiwitten en vezels. Ook deze kun je daarom het beste vermijden voordat je gaat sporten, ze zijn namelijk lastig te verteren en zorgen voor een opgeblazen gevoel.

Wil jij naast eetwaren die je niet mag nemen voordat je gaat sporten weten welke je juist wel mag? Deze dingen kun je het beste eten voor een work-out.