Yes! Eindelijk heb je een gezellig avondje uit gepland, maar dan zegt je vriendin af. Dit kan natuurlijk gebeuren, tot dat hetzelfde weer gebeurd bij jullie volgende afspraak. En de volgende. Ouch! Ze blijft iedere keer jullie afspraak afzeggen. Wat kan je dan het beste doen? Met deze tips krijg je antwoord op die vraag.

friends

Ga het gesprek aan

Je kan het beste even met haar gaan praten, bel of stuur haar een appje. We get it: dit kan vrij lastig zijn, maar bedenk je dat eerlijkheid het belangrijkst is binnen jullie vriendschap. Daarnaast is communication, key. Vertel haar dat je het lastig vindt dat jullie afspraken telkens niet doorgaan en dat je het begrijpt dat ze druk is. Maar zeg haar ook dat jij ook tijd voor haar vrij maakt en het dus niet heel chill vindt dat ze jullie afspraken telkens cancelt. Daarna kun je een oplossing voorstellen. Wat dacht je van een datumprikker? Als je dit liever niet doet dan kan je beter even afwachten tot dar zij iets voorstelt.

Kijk het even aan

Stelt ze geen nieuwe afspraak voor? Dan kun je misschien maar beter even afwachten. Doe dus even niets: zoek geen contact, laat haar jou maar benaderen. Als ze een echte vriendin is, dan zoekt ze vanzelf wel weer contact met jou. Laat het eventjes rusten en spreek gewoon met andere vriendinnen af.

Trek geen onnodige conclusies

Zij baalt er waarschijnlijk ook van dat ze jullie afspraak alweer moet cancelen. Misschien heeft ze het gewoon even heel druk en zou het ook anders willen. Trek daarom ook geen overhaaste, onnodige conclusies. Beschuldig haar nergens van, zo zoek je alleen maar ruzie en daar wordt het allemaal niet beter op.

Silence

Zoek heel eventjes geen contact met haar. Ze gaat zich van zelf realiseren dat ze je onwijs mist of jou graag weer wil zien. Als dat zo is, dan zoekt ze vanzelf wel weer toenadering. Vertel haar dan hoe je erover denkt en dat je het niet echt kan waarderen dat jullie afspraken telkens niet doorgaan. Laat ze niets van zich horen? Laat het dan even zo. Jij verdient iemand die tijd voor je vrij maakt en waarde hecht aan jullie vriendschap.

Plan andere dingen

Zie deze situatie als een kans om met andere vriendinnen af te spreken of met iemand contact op te nemen die je al een tijdje niet meer hebt gesproken. Soms is een nieuwe bestie net iets wat je nodig hebt. Het kan namelijk zo zijn dat jullie vriendschap verwatert. Aangezien zij jullie plannen blijft annuleren, kan dat misschien betekenen dat jullie vriendschap geen prioriteit voor haar meer heeft. Soms gaat dat zo, en dat is écht niet erg!

Lees ook: Vriendschapcheck: dit zijn zijn de beste vriendschappen volgens jouw sterrenbeeld