Eerder hadden we het al over hoe je weet wanneer je klaar bent voor een exclusieve relatie. Het kan gebeuren dat jij hier eerder klaar voor bent dan je nieuwe lover. Toch is het wel erg spannend om te vragen of jullie nu écht exclusief zijn en geen anderen personen meer daten. Het kan namelijk zo zijn dat je Tinder al hebt verwijderd, terwijl hij nog dagelijks aan het swipen is. Nu is dit natuurlijk wel het laatste wat je wilt! Zo kom je erachter of hij nog op Tinder zit.

1. Vraag het gewoon

Je kunt natuurlijk simpelweg gewoon vragen of hij nog op Tinder zit en met andere meisjes praat of zelfs afspreekt. Het is heel begrijpelijk dat je dit wilt weten wanneer jullie een aantal leuke dates hebben gehad en je voelt dat er een klik is. We snappen uiteindelijk dat dit spannend kan zijn maar het is de enige manier om honderd procent zeker te zijn van het antwoord. Just go for it sis!

2. Activeer je eigen account opnieuw

Mocht het toch nog iets te spannend zijn om het te vragen? We got you! Je kunt namelijk ook je eigen account opnieuw activeren. Dit werkt vooral goed als je dichtbij elkaar woont. Als hij ver weg woont, kan dit wat lastiger zijn. Je moet wel even swipen, maar zo weet je snel genoeg of hij nog de app gebruikt.

3. Check zijn profiel

Er is een grote kans dat jullie nog een match zijn op Tinder. Is zijn profiel nog hetzelfde als op het moment dat jullie begonnen met daten? Of heeft hij een nieuwe *sexy* selfie toegevoegd? Het kan ook zijn dat hij zijn bio veranderd heeft. Dus let goed op!

4. Locatie update

Als je de app instelt op “locatie toestaan bij gebruik app”, dan updatet de app je account niet als je onderweg bent en de app niet gebruikt! Mocht je dus in Amsterdam voor het laatst Tinder hebben geopend, en ben je nu in Breda, dan denkt Tinder dat je nog in Amsterdam bent. Dit betekent dat wanneer je nieuwe lover op zijn werk is (wat normaal 137km verderop is) en dit nu maar 50km verder is, dat het foute boel is!

5. Je weet het nooit zeker

Helaas heeft Tinder geen zoekfunctie waarmee je het gewoon simpelweg kunt opzoeken of iemand nog actief is. Hallo, Tinder! We hebben een update nodig. Je kunt jezelf drie slagen in de rondte swipen en hem nogsteeds niet tegenkomen. En alsnog hoeft dit niet te betekenen dat hij niet meer actief is. Helaas…

6. Hij heft jullie match op

Dit is zeker een red flag tijdens het online daten! Je kunt dus de match met iemand opheffen op Tinder. Maar waarom zou je dit doen? Hoogstwaarschijnlijk omdat je iets te verbergen heeft…

7. Gebruik de Tinder van een vriendin

We hebben allemaal die ene vriendin die voor de FBI kan werken. Maak hier gebruik van en gebruik haar account om te swipen! Kom je je crush tegen, en matcht hij met jouw vriendin? Dan is hij sowieso nog actief!

Lees ook: Tinder voor katten: hier vind je jouw droomkat