Dit weekend is het weer Pasen, maar inmiddels zijn we toch iets te oud om paaseitjes te gaan zoeken, toch? Gelukkig zijn er genoeg andere manieren waarop jij net zoveel lol kan hebben als de kinderen. Pasen is bij veel mensen misschien ietsje minder populair dan kerst, maar je kunt het wel net zo leuk maken. Gebruik daarvoor deze drankspelletjes!

@pinterest
@pinterest

Easter egg drankspel

In dit spel ga je toch echt ook opzoek naar paaseieren, maar het is tegelijkertijd een drankspel. In de paaseieren zitten namelijk opdrachten verstopt. Deze kun je zelf verzinnen. Gebruik bijvoorbeeld inspiratie van ‘truth of dare’ en ‘never have I ever’. Ook kun je andere opdrachten toevoegen zoals: de langste persoon drinkt, degene die dit ei heeft gevonden drinkt 3 slokken… etc. Je kunt het zo creatief maken als je zelf wil.

Paaswijn zoeken

Op zoek gaan naar chocola of naar wijn? Wij hebben die keuze binnen een seconde gemaakt. Al houden we van alle twee. Vervang dit jaar een aantal van de chocolade-eitjes voor wijnflesjes. Of ga zelfs voor chocoladewijn. Gegarandeerd dat de motivatie om te zoeken weer helemaal terug is! En achteraf natuurlijk een heerlijk glaasje drinken.

Paashazenrace

Misschien ken je het drankspelletje paardenrace wel, het spel paashazenrace is hier een variant op. Bij dit drankspel zet je een aantal slokken in op een paashaas (kaart). Je hebt vier verschillende kaarten (aas): schoppen, harten, ruiten en klaver. Elke speler zet een aantal slokken in op dit paard. Hierna neem je meteen dit aantal slokken: dit is je inzet. Verticaal worden er 7 kaarten neergelegd, met de goede kant naar beneden, zodat er nog niet te zien is wat erop staat. De rest van de kaarten wordt op een stapel gelegd. Van deze stapel wordt er telkens een kaart omgedraaid, wanneer dit harten is, gaat de ‘harten paashaas’ een stap vooruit. Als alle paashazen minstens 1 stap vooruit hebben gezet, wordt de eerste kaart omgedraaid, het figuur van de paashaas die daarop staat, moet een stap achteruit. De paashaas die als eerste alle kaarten gepasseerd heeft, heeft gewonnen. De overige spelers moeten dan het aantal slokken drinken dat de winnaar heeft ingezet.

Lees ook: Spring is coming! Een heerlijk driegangenmenu om Pasen te vieren