We’re busy thinking ‘bout boys boys! Experts voeren de meest interessante onderzoeken uit over het mannelijk lichaam, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar! Hieronder vind je vijf aparte en vooral interessante feitjes over het mannelijke lijf en gedrag.

mannen FEM FEM

#1 Vollere mannen kunnen langer rollebollen

Uit onderzoek is gebleken dat vollere mannen, langer kunnen rollebollen. Dat heeft te maken met hun BMI waarde. Naarmate hun BMI stijgt, zouden mannen het langer vol kunnen houden tussen de lakens. Een gemiddelde slanke man houd het ongeveer 108 seconden vol, terwijl een vollere man, er maar liefst 7 minuten over doet, om zijn hoogtepunt te bereiken. En dat is toch echt wel een verschil!

#2 De mannelijke hormonenbalans is anders tijdens de zwangerschap

We hebben het altijd over vrouwelijke hormonen, maar ook de signaalstoffen van onze mannelijke medemensen veranderen tijdens de zwangerschap van hun partner. Uit onderzoek, van de universiteit van Michigan, is gebleken dat het testosteron van de man geleidelijk afneemt, tijdens de zwangerschap van hun vrouw. Door het lage testosterongehalte, worden mannen over het algemeen minder agressief en veel zorgzamer! Ze kunnen misschien zelfs een traantje laten.

#3 Een nachtmerrie is bij mannen bijna altijd een ramp

De universiteit van Montreal, kwam tot de conclusie dat bij mannen een nachtmerrie vaker ontaard in de vorm van een ramp. En dat kan van alles zijn, van aardbevingen tot heftige oorlogen, mannen weten er alles van. Vrouwen daarentegen dromen vaker over persoonlijke conflicten. Waarom mannen regelmatig over rampen dromen is nog niet bekend, maar als je man wakker schrikt, zal die waarschijnlijk net bekogeld zijn met een granaat.

#4 Mannen ontvangen graag complimenten, van andere mannen 

Je zou misschien denken dat mannen liever complimenten ontvangen van vrouwen, maar dat is niet zo! Los van hun geaardheid, ontvangen ze graag complimentjes van andere mannen. Maar waarom eigenlijk? Vermoedelijk omdat dit de man meer zelfvertrouwen geeft. En daar is ook wel wat voor te zeggen! Want ook wij complimenteren er op los, maar wel in de toiletten van de discotheek. herkenbaar?

#5 Mannen maken vrienden op basis van interesse

Dat mannen alleen maar naar uiterlijk kijken, is een fabeltje! Sterker nog, mannen sluiten vaker een vriendschap, gebaseerd op interesse. Vrouwen baseren een ‘friendship‘ vaker op emotionele steun, en voelen zich op die manier verbonden met elkaar. Bij mannen hoeft dat niet per se het geval te zijn. Vaak delen ze een gezamenlijke interesse, zoals bijvoorbeeld voetbal.

Lees ook: Deze 7 feitjes wist jij nog niet over het vrouwelijk lichaam