Aankomende donderdag is het Hemelvaartsdag wat voor veel mensen betekent dat ze een lang weekend hebben. Qua weersvoorspelling ziet het er momenteel behoorlijk goed uit dus reden genoeg om ook de deur uit te gaan. Weet je nog niet zo goed wat je allemaal kunt gaan doen dan hebben we wat inspiratie voor je om te genieten van een heerlijk lang weekend.

hemelvaartweekend 2019 FEM FEM

Food Festivals

Ben je in Amsterdam te vinden dan zijn er twee food festivals die absoluut de moeite waard zijn om naartoe te gaan. Zo is Taste of Amsterdam absoluut een aanrader voor iedereen die houdt van goede wijnen, culinaire hoogstandjes en gezelligheid. Ook in het Westerpark kun je terecht voor hapjes en drankjes tijdens Rollende Keukens die dit jaar alweer haar 12de verjaardag viert en het groots aanpakt.

Shoppen

Mocht je je afvragen of de winkels open zijn tijdens Hemelvaarstdag: het ligt aan de gemeente maar de meeste winkels openen wel gewoon hun deuren. Houd rekening met andere openingstijden en zijn de meeste (kleding)winkels en supermarkten van 12:00 tot 17:00 0pen. Vaak is op donderdag in vele steden ook koopavond, dit verandert wel met Hemelvaart dus ’s avonds nog even shoppen kan helaas niet.

Een weekendje weg

Omdat het voor vele een lang weekend is, kan je ook besluiten om last minute een weekendje weg te gaan. Ver hoeft uiteraard niet, vakantie in eigen land is ook altijd heerlijk. Wil je zo lang mogelijk genieten van de zon? Dit zijn de terrassen in Amsterdam en Rotterdam waar je heen wilt.

Een Netflix marathon

Mocht je helemaal geen zin hebben om de deur uit te gaan dan kan dat natuurlijk ook. Lekker lui bankhangen met Netflix, klinkt heerlijk. En mocht je wat tips nodig hebben voor wat je moet kijken dan raden wij aan alle films van Brad Pitt of de hilarische Wine Country.

Kortom, nog even twee dagen knallen en dan heerlijk genieten van een lang weekend.