Is het jou wel eens gebeurd dat ja na een steamy sessie ineens keihard moest huilen? Of misschien niet eens heel hard, maar wel werd overspoeld door emoties? Alhoewel het op dat moment een beetje onwennig kan voelen, helemaal als het de eerste keer is, is er echt niets raars aan. Het blijkt namelijk enorm vaak voor te komen, en dit is waarom.

lichaam huilen FEM FEM

Je bent niet de enige

Volgens vele onderzoekers is er niets raars aan als jij na de seks een flink potje moet janken: het is zelfs heel normaal. Omdat het zo vaak gebeurt heeft het ook een naam gekregen: de post-sex blues. Maar liefst 46% van de dames tussen de 18 en 55 jaar oud heeft hier wel eens mee te maken gehad na het vrijen. Net iets meer dan 5% van de vrouwen ervaart de post-sex blues zelfs regelmatig.

Maar waar heb je die tranen aan te danken? Die verdomde hormonen! Deze worden namelijk veroorzaakt door je vrijpartij en kunnen ervoor zorgen dat je geheel uit balans raakt. En ja, daar horen traantjes bij. Vrouwen zijn hier dan ook gevoeliger voor dan mannen, aangezien wij sowieso meer kans hebben op het emotionele effect van seks dan mannen.

Dat heeft alles te maken met het feit dat seks gevoelens kan oproepen die je normaal niet zo snel zou ervaren. Tijdens de seks laat je alles even gaan, waardoor je dan achteraf even een traantje moet wegpinken. Mocht je je afvragen of dat ook te maken heeft met de band die jij met je partner hebt: nee, dit heeft daar niets mee te maken. Je kunt dan ook zomaar in huilen uitbarsten bij je friends with benefits. 

Lees ook: Dit zijn de signalen dat jij en je partner een dreamteam zijn